Nieuws

Crypto Exchange ‘Gemini’ gaat uitbreiden naar Engeland

De gebroeders Winklevoss, de makers van de cryptocurrency exchange ‘Gemini’, zijn van plan het platform uit te breiden naar de Britse markt. Laat de Financial Times weten.

Gemini heeft vergaande plannen om uit te breiden naar Engeland

De crypto exchange Gemini is opgericht in 2014 en bezet op dit moment de 58e plaats van grootste cryptocurrency exchanges.  De Financial Times heeft gehoord, van twee niet nader genoemde insiders, dat Gemini adviseurs inhuurt om onderzoek te doen naar de mogelijke uitbreiding richting Engeland. Gemini zelf laat aan de Financial Times weten dat ze geen ‘onmiddellijke plannen’ hebben om uit te breiden richting Groot-Brittannië: “We blijven potentiële jurisdicties over de hele wereld verkennen om de beste digitale exchange en te bieden die groei en infrastructuur mogelijk maken voor de gehele digitale asset-community.” Eén bron laat echter weten dat het bedrijf spoedig een aanvraag in zal dienen bij de Britse financiële waakhond, de FCA, om groen licht te krijgen voor de overstap richting Engeland. Vorige week hebben Britse parlementariërs er bij de FCA op aangedrongen om de cryptocurrency markt te reguleren. De cryptocurrency markt moet volgens de parlementariërs onder bestaande regelgeving komen te vallen. Ze beschrijven de huidige cryptomarkt als het Wilde Westen.

Recente ontwikkelingen

Gemini is een zeer gerespecteerde crypto exchange in Amerika en heeft de formele goedkeuring ontvangen van het New Yorkse ministerie van financiën om te opereren onder het zogenaamde ‘BitLicense raamwerk’ van de staat. Een tijdje geleden gaf het New Yorkse ministerie haar goedkeuring aan Gemini om een stablecoin te ontwikkelen. Deze stablecoin gaat de Gemini coin heten. In een bericht van de tweeling wordt er beschreven dat de crypto munt wordt gesteund door Amerikaanse dollars. Deze dollars worden opgeslagen bij een bank in Amerika. In juli had de Winklevoss tweeling nog te maken met een enorme tegenslag toen de aanvraag voor een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) afgekeurd werd door de Amerikaanse SEC. De tweeling heeft na het slechte nieuws niet stil gezeten. De recente ontwikkelingen laten zien dat ze de draad weer volledig opgepakt hebben.