Exchange,

Crypto Exchange Poloniex scheidt zich af van moederbedrijf Circle

Crypto exchange Poloniex scheidt zich af van haar moederbedrijf ‘Circle’, kondigde beide bedrijven op vrijdag aan.


Poloniex zal Amerikaanse klanten niet meer bedienen

Volgens de berichten gaat Poloniex vanaf nu ‘Polo Digital Assets, Ltd’ heten. Dit zal een onafhankelijk internationaal bedrijf worden, ondersteund door een naamloze Aziatische beleggingsonderneming. Vanaf dit jaar zal het platform géén Amerikaanse klanten meer bedienen.

Amerikanen hebben tot 15 december 2019 om hun geld op te nemen. De mogelijkheid op traden zal op 1 november 2019 stoppen.

Poloniex zegt dat het een meerjarenplan heeft ontwikkelt om meer dan $100 miljoen dollar uit te geven aan de ontwikkeling van het platform. Als onderdeel van de verandering verlaagt de exchange de handelskosten tot 0% tussen 21 oktober en 31 december 2019.


Poloniex was een investering van $400 miljoen

De mede oprichters van het moederbedrijf Circle, genaamd Jeremy Allaire en Sean Neville, schreven dat het bedrijf van plan is zich meer te gaan richten op het bouwen van een open, mondiaal en toegankelijk financieel systeem. Dit willen ze doen door de markt voor stablecoins te vergroten en het crowdfunding platform ‘SeedInvest’ op te bouwen.

In februari 2018 nam Circle Poloniex over voor $400 miljoen dollar. Destijds scheven de oprichters van Circle dat ze Poloniex op wilden bouwen tot een exchange voor tokens die alles van waarde vertegenwoordigen. Denk aan fysieke goederen en onroerend goed.

In een blogbericht schrijven de eigenaren:

“Het is bitterzoet voor Circle om dit ongelooflijke product en bedrijf zonder ons te zien draaien. We hebben enorme vooruitgang geboekt met Poloniex, inclusief enorme infrastructuurverbeteringen, meer fiat-opties toegevoegd met USDC-integratie, best-in-class native apps voor handelaren gelanceerd, en het bouwen van wereldwijde operationele mogelijkheden die een uitstekende klantenservice kunnen bieden. ”