bitcoin
Bitcoin

Crypto expert: Deze landen zijn actief Bitcoin aan het kopen

Volgens David Bailey, crypto-expert en CEO van Bitcoin Magazine, kopen verschillende centrale banken wereldwijd Bitcoin (BTC) op. Bailey stelt dat het vooral gaat om relatief kleine centrale banken van kleinere economieën, die Bitcoins kopen om bijvoorbeeld minder afhankelijk te zijn van de dollar. Hoewel dit een positief teken is voor de cryptomarkt, blijft hard bewijs van Bailey’s beweringen vooralsnog uit.

Op het social media platform X deelt Bailey dat onder andere Bhutan, Venezuela en Iran via hun centrale banken BTC kopen. Het exacte aantal Bitcoins dat wordt gekocht, is onduidelijk en wordt niet vermeld in de tweet. Volgens Bailey is het slechts een kwestie van tijd voordat ook grotere centrale banken zich hierbij aansluiten.

Bailey ondersteunt zijn bericht met mogelijk bewijs uit Iran. Hij verwijst naar een rapport uit 2020 van de Iraanse overheid, waarin een BTC-strategie wordt beschreven. Hierin wordt gesuggereerd dat Iran zich bezighoudt met Bitcoin mining, waarbij de opbrengsten in de staatskas belanden. Dit stelt Iran in staat om sancties te omzeilen en kapitaal te importeren.

Komt er een gigantische prijsstijging?

Dit kan betekenen dat er een grote kapitaalstroom naar BTC zal plaatsvinden, wat een positieve invloed zal hebben op de Bitcoin koers. Centrale banken beschikken immers over immense hoeveelheden kapitaal, veel meer dan de meeste whales en institutionele beleggers. Als ook grote centrale banken BTC gaan opkopen, kan dit leiden tot een explosieve Bitcoin rally, waarbij de koersen tot ver boven de $100.000 kunnen stijgen.

Afrikaanse landen kopen ook mogelijk BTC

De voormalige tech-CEO Mike Alfred bevestigde de uitspraken van Bailey. Hij verklaarde dat Bhutan zelfs aan hem heeft bevestigd dat het land Bitcoin opkoopt. Mogelijk kunnen ook andere landen, waaronder Afrikaanse landen zoals Burkina Faso en Frans-Guyana, aan dit rijtje worden toegevoegd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish
Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen