Bitcoin Regulation Kazachstan Flag
Regulatie

Kazachstan kondigt nieuwe Crypto regelgeving aan

Kazachstan, één van de grootste centra voor Bitcoin-mining ter wereld, heeft aangekondigd dat er nieuwe regelgeving voor crypto zal worden ingevoerd om belastingontduiking en onwettige bedrijfsvoering tegen te gaan.

Nieuwe wetten en regels

Op 6 februari ondertekende Kazachse president Kassym-Jomart Tokayev de eerste nieuwe wet die het standpunt van het land tegen onwettige mining-industrie en crypto-uitgifte herstelt. De wet vereist dat de uitgevers van beveiligde digitale activa toestemming van de overheid hebben en zullen worden gereguleerd door de bestaande wetgeving tegen witwassen en terrorismefinanciering. Deze wet zal op 1 april 2023 in werking treden.

De tweede wet is meer gericht op onbeveiligde digitale activa, die meestal verkregen worden door crypto-mining. Om de kans op belastingontduiking te verkleinen, zullen crypto-miners in Kazachstan worden verplicht om ten minste 75% van hun inkomsten via geregistreerde crypto-exchanges te verkopen. Deze regel, die gericht is op het verzamelen van informatie over de inkomsten van digitale miners en mining-pools voor belastingdoeleinden, is van kracht van 1 januari 2024 tot 1 januari 2025.

Pilot voor digitale Tenge

Hiernaast is er door Kazachstan een pilot gelanceerd voor hun eigen CBDC, genaamd de digitale Tenge.

In een rapport dat door de Nationale Bank van Kazachstan (NBK) en crypto-uitwisseling Binance gezamenlijk is uitgebracht, schreef de plaatsvervangend gouverneur van NBK, Berik Sholpankupov, over de visie van de bank op een “samenwerking tussen traditionele financiën en DeFi”. Hier voegde als slot ze het volgende aan toe:

In Kazachstan zijn wij ook een praktisch R&D-project gestart om te onderzoeken hoe onze CBDC, de digitale Tenge, de wereld van crypto kan overbruggen met traditionele fiat-betalingsinfrastructuur.

Regulatie nieuws

Nieuwe Juridische strijd voor Ripple Labs en CEO Brad Garlinghouse
Australische man veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor cyber-identiteitsdiefstal
Nigeriaanse Hooggerechtshof verwerpt rechtszaak van Binance-manager
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen