Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Crypto gerelateerde vacatures op LinkedIn in 2021 met 395% toegenomen

Het aantal cryptocurrency gerelateerde vacatures heeft afgelopen jaar een enorme sprong genomen. Het aantal vacatures op LinkedIn is naar verluidt alleen in de Verenigde Staten (VS) al gestegen met 395%. Dit blijkt uit een nieuw bericht afkomstig van LinkedIn zelf.


Tech-industrie aanzienlijk overtroffen

Het is benoemingswaardig dat de crypto-industrie de bredere technologie-industrie overtroffen heeft. Toch heeft ook de tech-industrie een goed jaar achter de rug. Met een groei van 98% slinkt de tech-industrie echter in vergelijking met crypto-banen, die maar liefst 395% wonnen. De post van LinkedIn zelf gaf een waardevol inzicht in crypto die inmiddels ook andere industrieën beïnvloedt. De post zegt het volgende:

“Alhoewel de meeste vacatures in software en financiën waren, zien andere industrieën ook een stijgende vraag naar crypto-talent. Deze omvatten professionele diensten zoals boekhouding en advies, evenals de personeels- en computerhardwaresectoren.”


Wil jij Crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Exchanges zorgen voor veel banen

De populaire en bekende cryptocurrency exchanges blijken ook voor veel banen te zorgen. Zo heeft Coinbase bijvoorbeeld al meer dan 250 open vacatures, heeft Kraken zo’n 300 vacatures en Binance wint de wedstrijd met meer dan 600 vacatures.

Gezien het feit dat de prijsactie van Bitcoin tot nu toe in 2022 geen indruk maakt, is het niet bekend of de crypto-industrie deze vacature-trend aanhoudt. Gedurende de bearmarkt in 2018 hebben diverse cryptocurrency-bedrijven ook personeel moeten ontslaan. Kortom lijkt het erop dat de BTC-activiteit moet aantrekken om de creatie van banen te blijven ondersteunen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten