Cryptocurrency

Cryptocurrency

Brian Armstrong over Crypto in het afgelopen decennium

Brian Armstrong, de CEO van de populaire cryptocurrency exchange Coinbase, heeft een blogpost gepubliceerd waarin hij zijn gedachten heeft verteld over hoe de cryptocurrency-industrie zich in de afgelopen 10 jaar heeft verbeterd.


Bitcoin (BTC)

De blogpost begint met de allereerste cryptocurrency, de Bitcoin (BTC). Volgens de Coinbase CEO heeft de cryptocurrency in het afgelopen decennia niet gefaald, alhoewel hier wel veel twijfel over was.

Zo zijn er naar verluidt meer dan 379 artikelen geschreven die aangeven dat de Bitcoin het niet zal overleven. Bitcoin heeft het decennium echter niet alleen overleefd, het is ook nog één van de best presterende asset geweest in deze periode, aldus Armstrong.

Volgens de Coinbase CEO hebben degene die tegen Bitcoin zijn en hiermee deze artikelen hebben geschreven enorm ongelijk en wijst erop dat er een belangrijke les is geweest over de menselijke natuur. Zo heeft hij verteld dat de meeste grote doorbraken vaak beginnen als ideeën die mensen in het begin afwijzen en belachelijk maken. Nadat tijd is verstreken, kunnen deze ideeën echter uitgroeien tot één van de grootste doorbraken, aldus Brian Armstrong.


Cryptocurrency exchange Coinbase

Hiernaast zei Brian Armstrong ook iets over de cryptocurrency exchange Coinbase. Zo is de exchange in het afgelopen decennium uitgegroeid tot momenteel één van de grootste en populairste cryptocurrency exchanges, wereldwijd. Veel mensen gaven aan dat zij hier twijfels over zouden hebben toen de exchange allereerst werd opgericht.

Zo werd Armstrong naar eigen zeggen als gek verklaard toen hij aan een aantal mensen vertelde dat hij Coinbase wou gaan oprichten. Achteraf blijkt de oprichting hiervan helemaal geen flop te zijn geweest. Door een klein beetje geluk en veel vaardigheid, is Coinbase erin geslaagd uit te groeien tot een enorm wereldwijd platform.

Coinbase is opgericht in het jaar 2012. Sinds 2012 is het bedrijf enorm gegroeid en is het nu actief in meer dan 100 landen wereldwijd. Hiernaast doet Coinbase veel aan het vergroten van de adoptie en acceptatie van cryptocurrencies. Ook biedt Coinbase een API aan voor ontwikkelaars en handelaren waar applicaties mee kunnen worden gebouwd en betalingen in digitale valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum of Ripple kan worden geaccepteerd. De exchange is bereikbaar en te gebruiken op zowel computers als smartphones.


Belangrijkste onderwerpen blogpost

Volgens Armstrong zijn er een aantal belangrijke onderwerpen die zich in de afgelopen 10 jaar hebben afgespeeld. Deze zijn hieronder opgesomd.

  1. Bitcoin heeft nooit gefaald: het is juist de beste asset geweest in de afgelopen 10 jaar.
  2. Coinbase is niet gefaald: het is uitgegroeid tot één van de grootste cryptocurrency exchanges wereldwijd.
  3. Concurrentie binnen de cryptocurrency-ruimte is enorm toegenomen in het afgelopen decennia. Uitgegroeid van slechts 1 cryptocurrency (Bitcoin) naar inmiddels bijna 5.000 cryptocurrencies.
  4. Bubbels en crashes: In het afgelopen decennia zijn er enorm veel crashes geweest en moest de ‘Bitcoin’-Bubbel worden overleefd. Uiteindelijk heeft dit de gehele crypto-industrie vooruit getrokken en heeft het aandacht getrokken van grote investeerders.
  5. ICO’s en de mislukking hiervan: Veel bedrijven hebben ICO’s gehad, maar dit heeft nog niet tot echte producten opgeleverd, maar het heeft echter wel veel geld binnengehaald voor de bedrijven. Het is hiermee mislukt.
  6. Steeds meer stablecoins: het aantal stabiele munten is enorm toegenomen. Met deze munten wordt de volatiliteit van crypto opgelost, omdat deze munten aan een lokale valuta zijn gekoppeld. Bedrijven als Facebook zijn hier dan ook mee bezig gegaan.
  7. Instellingen: De acceptatie van cryptocurrency bij retailbeleggers is toegenomen in de afgelopen 10 jaar, waardoor het aantal instellingen dat in cryptocurrencies heeft belegd, ook is gegroeid.
  8. Regelgeving: Alhoewel Bitcoin nog niet op iedere plaats is gereguleerd, komt het steeds minder vaak voor dat het volledig ongereguleerd is. Steeds meer overheden zijn begonnen met het ontwikkelen van een regulatie voor cryptocurrenies.

Wat de komende 10 jaar gaat brengen voor cryptocurrencies is nog onbekend. Het lijkt er wel op dat het een steeds grotere impact op de samenleving zal gaan hebben.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten