Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Crypto investeringen in Singapore namen toe in 2021

KPMG voorspelt dat de crypto investering vanuit Singapore dit jaar van kracht zal blijven door de toenemende regelgevende controle.


Vertienvoudiging van de crypto investeringen

In Singapore werd afgelopen jaar tien keer meer geïnvesteerd dan in 2020. Waar erin 2020 nog $110 miljoen werd geïnvesteerd, kwam dat in 2021 uit op 1,48 miljard. Zo blijkt uit de gegevens van het Pulse of Fintech-rapport van KPMG.

Singapore wordt al enige tijd erkend als een centrum van crypto valuta activiteit. Het afgelopen jaar zag het dus al meer dan $1,48 miljard aan investeringen.

KPMG suggereert dat de stijging deels te danken is aan overheidsinspanningen om de kapitaalmarkt te stimuleren. Voorbeelden hiervan zijn het opzetten van een special-purpose acquisitiebedrijf (SPAC) om het land te positioneren als een uitgelezen locatie waar snelgroeiende bedrijven naar de beurs kunnen gaan.

Dit jaar voeren regelgevers hun inspanningen op om speculatieve digitale asssets te reguleren. Zelfs nu de autoriteiten nog meer regelgeving opleggen, voorspelt KPMG dat de crypto investering van Singapore dit jaar van kracht zal blijven.

De centrale bank heeft crypto valuta bedrijven bevolen begin januari te stoppen met het adverteren van hun diensten aan het grote publiek. Bovendien zijn de meeste aanvragers niet geslaagd voor de vergunningsprocedure. Zij krijgen dus geen vergunningen om een ​​gereguleerd crypto valuta bedrijf in Singapore op te zetten.

Volgens het KPMG rapport waren de meeste investeringen in crypto valuta en blockchain vorig jaar gericht op software en infrastructuur in plaats van op services. De crypto sector vormde een derde van de totale fintech investeringen in Singapore, die volgens KPMG vorig jaar opliepen tot de $3,94 miljard.

KPMG benadrukte ook dat de fintech investeringen in Azië in 2021 een recordhoogte van $27,5 miljard bereikten. Er was een totale financiering van meer dan $17,4 miljard alleen al in de tweede helft van 2021. In 2021 steeg de durfkapitaalfinanciering tot $19,6 miljard, vergeleken met de $11,5 miljard in 2020.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten