Genesis
Blockchain

Crypto-leenplatform Genesis ontslaat 30 procent van zijn personeel

De problemen bij Genesis stapelen zich op, want als we de Wall Street Journal mogen geloven, dan moest het bedrijf de afgelopen periode 30 procent van zijn personeel ontslaan. Het platform kwam in de problemen nadat het leningen van Alameda Research en Three Arrows Capital moest afschrijven. Alameda Research is natuurlijk ten onder gegaan met FTX en Three Arrows Capital ging onderuit na de implosie van het Terra-protocol in mei van het afgelopen jaar.

Problemen bij Genesis

Genesis is een crypto-leenplatform dat voor verschillende grote partijen de zogenaamde ‘earn’ dienstverlening op zich neemt. Het Nederlandse Bitvavo besteedt dit onderdeel van zijn beursplatform bijvoorbeeld uit aan Genesis. Met die keuze is het op dit moment waarschijnlijk niet heel blij, want Bitvavo heeft nog 280 miljoen euro aan kapitaal uitstaan bij Genesis. Ruim anderhalve maand geleden moest Genesis echter de opnames schorsen en die zijn op het moment van schrijven nog niet heropend.

Er bestaat een kans dat Bitvavo dat bedrag kwijt is, al zijn ze er zelf nog van overtuigd dat het geld snel weer op de rekening staat. Ook het Gemini van de Winklevoss-tweeling moet nog ruim 900 miljoen dollar krijgen van Genesis. Enkele dagen geleden schreef Cameron Winklevoss een open brief aan Digital Currency Group (moederbedrijf Genesis) CEO Barry Silbert voor het blok te zetten. Volgens Winklevoss is het al te lang stil geweest vanuit Genesis en verdienen de gebruikers van onder andere Gemini Earn nu antwoorden van het bedrijf.

“Ongekende uitdagingen voor de industrie”

Genesis zelf spreekt van “ongekende uitdagingen voor de industrie”, waarmee ze waarschijnlijk verwijzen naar het omvallen van de vele grote spelers uit de industrie in 2022. Daarnaast hebben we nog te maken met een zeer uitdagend macro-economisch klimaat, dat ook geen positief effect op de koersen heeft. Alles bij elkaar is het een meer dan pittige periode voor de crypto-wereld en daar hebben ook de grote jongens last van.

In totaal is het personeelsbestand van Genesis dus met 30 procent ingekort de afgelopen periode. Op 4 januari liet het bedrijf nog weten dat het van plan is om flink in de kosten te snijden om de boel overeind te houden. Dat dergelijke maatregelen nodig zijn belooft weinig goeds voor de tegoeden van partijen als Bitvavo en Gemini Earn, maar we gaan het de komende weken allemaal zien. Voor de industrie is het te hopen dat het allemaal goedkomt, want we kunnen een nieuwe vertrouwensdeuk nu even niet gebruiken.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen