Bitcoin

Crypto markt daalt nu miners in 1 week tijd 5000 BTC hebben verkocht

De crypto markt daalt opnieuw, waardoor Bitcoin voor het eerst sinds 23 mei weer onder de $33.000 verhandelde. Ethereum zakte op dezelfde manier tot onder de $2.500.


Crypto markten dalen wederom

Het neerwaartse momentum blijft doorzetten nu bearish indicatoren zich blijven opstapelen voor Bitcoin. Zo liet de populaire analist William Clemente zien dat miners ook aan het verkopen zijn geslagen. In de afgelopen week hebben ze namelijk meer dan 5.000 Bitcoins verkocht. Deze hoeveelheid had een waarde van ongeveer $164 miljoen.

Analist Timothy Peterson vertelt ook dat de prijs van Bitcoin al 17 dagen achter elkaar onder het 200-daagse simple moving average (SMA) is gebleven.

“Deze statistiek heeft * altijd * het einde van een bull run en het begin van een bearmarkt gemarkeerd”. Aldus Peterson.


Een klein herstel

De markten lijken echter een kleine sprong terug te maken. De Bitcoin handelt momenteel in de buurt van de $32.750 na eerder te zijn gedaald tot $32.400. De Ethereum koers ligt momenteel rond de $2.500 na een lokaal dieptepunt van ongeveer $2.430 te hebben bereikt. Beide crypto’s zijn vandaag met meer dan 8 procent gecrasht.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Ondanks dat zowel Ethereum als Bitcoin de afgelopen weken flink wat waarde hebben verloren, suggereren kapitaalstromen voor crypto-investeringsproducten dat institutionele beleggers nog altijd veel Ethereum tokens kopen.

Volgens een rapport van CoinShares zagen we een record uitstroom bij Bitcoin beleggingsproducten van $141 miljard. Terwijl Ethereum producten een instroom van $22 miljoen noteerden.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?