pb
Persbericht

Crypto Markt Verliest $500 Mld in Drie Dagen, Bekende Crypto’s Crashen: Welke Crypto’s Zijn Recessie-Proof?

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Een recente crypto crash heeft ervoor gezorgd dat de crypto markt meer dan $ 500 miljard aan omvang heeft verloren in slechts enkele dagen tijd. Het vormt daarmee ook de grootste crash in meer dan 12 maanden tijd. Nu bekende crypto’s crashen vragen veel investeerders zich af welke crypto’s recessie-proof zijn en of nu crypto kopen nog slim is. 

De crypto markt heeft op een reactie van de tegenvallende economische data een verlies geleden van meer dan $ 500 miljard in slechts enkele dagen tijd. De bekende crypto’s zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) leidden de dans met dalingen van maar liefst 26% en 32% over de afgelopen aantal dagen. 

Bitcoin en Ethereum koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Door zwakke economische data is de gehele financiële markt bang geworden voor een mogelijke recessie. Dit heeft er nu voor gezorgd dat ook de aandelen markt in de afgelopen dagen aanzienlijke dalingen heeft ervaren. Deze zorgen hebben er zelfs voor gezorgd dat de Japanse aandelen beurs de grootste daling onderging sinds de crash van 1987. 

Deze angst voor een recessie heeft er nu dus ook voor gezorgd dat de crypto markt aanzienlijke verliezen heeft ervaren. Het is voor de crypto markt zelfs de grootste daling in meer dan 12 maanden tijd. 

Elke crypto uit de top tien van de crypto markt is nu met minimaal 24% gedaald over de afgelopen 24 uur, waarbij Solana de grootste verliezer vormt met een daling van maar liefst 38%. 

Ook binnen de meme coin markt wordt er gesmeten met verliezen. De grootste verliezers? Zowel dogwifhat (WIF) als Brett (BRETT) daalde over de afgelopen week al met meer dan 53%. Ook de rest van de grote meme coins moesten verliezen accepteren van meer dan 35%. Dogecoin (DOGE) daalde al 36% terwijl Pepe coin (PEPE) meer dan 47% terrein in moest leveren. 

Brett en dogwifhat koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Deze verliezen hebben ervoor gezorgd dart de meme coin markt een totale market cap heeft van slechts $ 31 miljard, maar liefst $ 19 miljard lager dan een aantal dagen geleden. 

Is er een einde in zicht?

Als er gekeken wordt naar de grote leiders van de crypto markt, Bitcoin en Ethereum, kan er voorzichtig gezegd worden dat het einde van deze crash mogelijk in zicht is. De RSI van beide crypto’s heeft namelijk zijn dieptepunt bereikt, de RSI van Bitcoin is 14 terwijl de RSI van Ethereum 12 is. Dit betekent dat de grootste verkoop druk voorbij lijkt en er een kleine kans is dat er een trend ommekeer plaats vindt. 

RSI Ethereum daalt tot onder 13 – Bron: TradingView

De verliezen zijn echter zo groot gebleken dat het nog weken of misschien wel maanden kan duren voordat deze crypto’s hun verloren terrein weer hebben goed gemaakt. 

Om die reden gaan steeds meer investeerders op zoek naar crypto’s die recessie-proof zijn gebleken. En dit blijken nu vrijwel altijd de crypto’s van een presale project te zijn. 

Presale projecten houden stand ondanks crypto crash

Presale projecten zijn crypto projecten die hun tokens tegen aanzienlijke kortingen aanbieden voordat deze gelist worden op exchanges Op deze manier kunnen deze projecten de financiering voor hun ontwikkelingskosten rondkrijgen en hun project afmaken. Zodra een dergelijk project tractie creëert en een community aan investeerders opbouwt kan het vaak hard gaan stijgen zodra het gelist wordt op een exchange. 

Omdat deze projecten zich dus nog niet op een exchange bevinden zijn ze dus ook niet vatbaar voor de recente crypto crash. Hierdoor blijven de potentiële winsten bewaard, en zullen investeerders alleen het juiste presale project moeten vinden om in te investeren. 

Om hier een hand bij te helpen beschrijven we hieronder drie van de meestbelovende presale projecten van 2024. Alledrie deze projecten zijn zich aan het opmaken voor een explosieve exchange listing die zijn investeerders zomaar honderden procenten winst op kan leveren. 

Pepe Unchained (PEPU) – nieuw Pepe alternatief gaat viraal met zijn eigen Layer 2 blockchain

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat al meteen heeft kunnen rekenen op de nodige aandacht vanwege zijn unieke utility. Dit Pepe alternatief is namelijk niet alleen maar ontwikkeld als grap in een poging om te profiteren van de hype rondom Pepe coin (PEPE). In plaats daarvan heeft het zijn eigen Layer 2 blockchain op de markt gebracht die gebreken van Layer 1 blockchains oplost. 

Pepe Unchained vormt volgens zijn makers de losgebroken versie van Pepe, die niet meer vastzit aan de trage Ethereum blockchain. Layer 1 blockchains zoals Ethereum hebben namelijk steeds vaker te maken met lage transactie snelheden tegen hoge transactie kosten. Met de Layer 2 blockchain van Pepe Unchained wordt hier nu dus een einde aangebracht. Dit project vormt dan ook een uitstekende launchpad voor nieuwe meme coins. 

Deze utility maakt van de native PEPU token een waardevolle token, maar dit is niet eens de enige utility voor de PEPU token. Deze token kan door zijn houders namelijk ook worden vastgezet, in ruil voor een aantrekkelijk hoog rendement. Ondanks dat er al meer dan 600 miljoen tokens zijn vastgezet is er nog altijd een APY te verdienen die hoger is dan 265%. 

De presale van Pepe Unchained vormt een indicator van hoe populair dit project is gebleken binnen de crypto community. In korte tijd werd er al meer dan $ 7,3 miljoen aan vroege investeringen opgehaald. Hierdoor raakt deze presale erg snel uitverkocht en zullen investeerders zich moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijzen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard. 

Bezoek Pepe Unchained Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – nieuwe meme coin haalt zijn inspiratie uit de vrijheid van base jumping

Base Dawgz is een nieuw meme coin project, dat aangeeft geïnspireerd te zijn door de vrijheid van base jumping. De makers van dit project proberen deze vrijheid nu te vertalen naar de blockchain door een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen te realiseren. In deze gedecentraliseerde wereld zullen gebruikers in staat moeten zijn om hun tokens gemakkelijk te verplaatsen over verschillende blockchains. 

Om deze gedecentraliseerde wereld mogelijk te maken maakt het project gebruik van multi-chain functionaliteit. Dit betekent dat de native DAWGZ token niet alleen beschikbaar zal zijn op de Base blockchain, maar ook op die van Ethereum, Solana, BNB en Avalanche. Hierdoor zijn gebruikers dus in staat om hun DAWGZ tokens te verplaatsen over hun favoriete blockchains. 

De Base blockchain vormt echter nog altijd het thuis van Base Dawgz, iets wat tot het nodige succes kan leiden. Base is namelijk een opkomende blockchain die, ondanks dat het slechts een jaar oud is, nu al de strijd aangaat met grootheden zoals Solana. Base was onlangs ook al verantwoordelijk voor de succesvolle lancering van de meme coin Brett, die in korte tijd al meer dan $ 1,5 miljard waard werd. Base Dawgz lijkt nu weleens de opvolger van Brett te kunnen worden. 

De presale van Base Dawgz heeft inmiddels al meer dan $ 2,8 miljoen weten op te halen. Tokens kosten op dit moment $ 0,007061 per stuk, maar deze prijs zal binnen korte tijd verder gaan stijgen. Gebruikers die hun tokens meteen staken komen daarnaast in aanmerking voor een APY van bijna 1000%. Tokens zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX. 

Bezoek Base Dawgz Presale

PlayDoge (PLAY) – Play 2 Earn meme coin creëert remake van bekende jaren 90 game Tamagotchi

PlayDoge is een nieuwe Play 2 Earn (P2E) meme coin die bezig is om een remake van de bekende jaren 90 game Tamagotchi op de markt te brengen. In deze game konen gebruikers zorgen voor hun eigen virtuele huisdier. In het geval van PlayDoge zal dit virtuele huisdier echter de hilarische Shiba Inu meme zijn. Het grootste verschil met de originele game is dat gebruikers bij PlayDoge in staat zijn om een passief inkomen te genereren. 

Gebruikers die voor hun virtuele huisdier zorgen kunnen namelijk PLAY tokens verdienen. Daarnaast is er een leaderboard voor de beste spelers, die daardoor in aanmerking komen voor extra PLAY tokens. Ook kunnen gebruikers hun virtuele huisdier inzetten bij minigames om in aanmerking te komen voor beloningen. De minigames worden afgebeeld via een side-scrolling 8-bit 2D vormgeving waardoor de nostalgie van de jaren 90 games behouden blijft. 

Gebruikers van PlayDoge kunnen naast de mobiele game ook via het staking mechanisme van PlayDoge extra crypto verdienen. Om dit te doen zullen ze hun gekochte of verdiende PLAY tokens moeten vastzetten. Vervolgens komen ze in aanmerking voor een APY die op dit moment 78% is. In totaal zijn er al meer dan 240 miljoen PLAY tokens vastgezet. 

De presale van PlayDoge bleek al snel een groot succes en heeft nu al bijna $ 6 miljoen opgehaald. Tokens kosten hier op dit moment $ 0,00526, maar deze prijs zal in niet al te lange tijd verder gaan stijgen naar $ 0,00527. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard. 

Bezoek PlayDoge Presale


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.