Regulatie Nieuws

Crypto-miners verbruiken naar verluidt 2% van totale elektriciteit in Rusland

Volgens de nieuwste schattingen van de Russische regering, gebruiken miners van cryptocurrencies circa 2% van het totale elektriciteitsverbruik in het land.

Meer stroom dan landbouwsector

Door de enorme stijging van crypto-miners in Rusland zouden zij nu al meer stroom verbruiken dan de landbouwsector in het land. Het vertoont hiernaast ook tekenen van herstel nadat Rusland uit de top drie viel in het wereldwijde hash-percentage van Bitcoin (BTC). Hierdoor is het ook opgevallen bij de vice-minister van Handel en Industrie in het land: Vasily Shpak. Hij zei hierover het volgende:

Weet je hoeveel de mining-sector vertegenwoordigt op de algemene kaart van elektriciteitsopwekking in ons land? En ik zal je zeggen: dit is meer dan 2%. Dit is meer dan de kosten van elektriciteit voor de landbouw. We kunnen crypto-mining in die zin alleen maar herkennen als een industriële activiteit of als industrie.

Grijze zone

Crypto-mining in Rusland bevindt zich momenteel nog in een soort grijze zone. Het is nog niet gereguleerd, maar ook niet verboden. Het vormt om deze reden dan ook potentieel risico voor alle betrokkenen in de sector. Mocht het eventueel gereguleerd worden, dan verwacht de vice-minister dat de verbruikte stroom exponentieel zou kunnen toenemen.

Onlangs hebben wetgevers in het land een bijgewerkte versie van de crypto-miningwet geïntroduceerd. Hierin werden 2 eisen verwijderd, waaronder de verplichting voor miners om zich bij een speciaal register aan te sluiten.

Volgens de laatste cijfers van de ‘Cambrigde Bitcoin Electricity Consumption Index’ (CBECI), is de hash rate van Bitcoin-mining in Rusland gedaald naar 4.55%. In januari van dit jaar lag dit percentage nog op circa 4,7%. Hiermee is de hash rate van China iets gedaald gedurende dit jaar.

Regulatie nieuws

Advocaat-generaal van Bahama’s verdedigt werkwijze van zijn land rondom FTX debacle
Verschillende Amerikaanse staten openen onderzoek naar crypto-leenplatform Genesis
Oezbekistan geeft eerste 2 cryptolicenties uit aan lokale cryptopartijen
Meer nieuws

Meest gelezen

Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten