Cryptocurrency

Cryptocurrency

Crypto-onderneming Diginex gaat openbaar op Nasdaq

Het digitale financieringsbedrijf Diginex is na een omgekeerde fusie en een kapitaalsverhoging van $20 miljoen genoteerd aan de Nasdaq-beurs. Het bedrijf heeft de ticker EQOS gekregen.


Eerste bedrijf met volledige dekking virtuele valuta’s op Nasdaq

Naar verluidt is Diginex door de toevoeging op de beurs van Nasdaq, het eerste Nasdaq-beursgenoteerde bedrijf dat het volledige virtuele valuta-ecosysteem dekt, waaronder dus ook Bitcoin (BTC) en bijvoorbeeld Ethereum (ETH).

Hierdoor kan deze stap nog wel eens belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van de gehele industrie. Waar eerder alleen directe ETF-achtige structuren werden aangeboden op dergelijke beursen, wordt nu ook virtuele valuta’s gedekt.


Wat is Diginex eigenlijk?

Diginex, een digitaal financieringsbedrijf, is tevens het moederbedrijf achter een aantal diverse op cryptocurrency- en blockchain-gefocuste entiteiten. Een voorbeeld hiervan is de cryptocurrency exchange Equos, of de cryptocurrency-bewaardienst van Digivault, ook onderdeel van Diginex.

Diginex heeft hier meerdere bedrijven van, die allemaal gespecialiseerd zijn op 1 onderdeel. Naast de beurs, bewaaroplossingen, activabeheer en handelsplatform voor diverse locaties, is Diginex ook nog eens betrokken bij digitale effecten. Hierdoor is Diginex actief over eigenlijk de gehele digitale valuta-markt.


Moderne pick-and-shovel-onderneming

Het bedrijf wordt door sommigen ook wel gezien als een modern pick-and-shovel-bedrijf. Deze term bestaat al lang en houdt in dat Amerikanen in de jaren 1800 op zoek gingen naar goud. Om deze edelmetalen echter op te graven, moesten zij houwelen en schoppen meenemen.

Het bijgevolg was dat het een veiligere gok was voor eigen pick-and-shovel-bedrijven, om gedurende deze tijd enorme winsten te maken. Zij hoefde namelijk helemaal niet meer zelf op zoek naar goud, omdat de Amerikanen dat voor hun deden.


Indirecte benadering voor beursnotering

Het bedrijf heeft voor een indirecte benadering gekozen om op de beurs genoteerd te worden. Het bedrijf heeft namelijk via een speciaal overnamebedrijf, ookwel een SPAC genoemd, zijn beursnotering wezenlijk gemaakt. Een SPAC is een classificatie die verwijst naar ‘blanco-chequebedrijven. Dit zijn bedrijven die opgericht zijn met puur het doel om andere bedrijven te fuseren of over te nemen.

Dit deed Diginex door het bedrijf 8i Enterprises over te nemen. Dit is een SPAC die al langere tijd openbaar verhandeld werd. Het bedrijf draagt nu de naam Diginex, waardoor het een omgekeerde fusie geworden is.

Diginex plant naar verluidt al jaren een omgekeerde fusie voor. In juli 2019 waren deze plannen officieel klaar en werden deze naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gestuurd. In februari 2020 kregen deze plannen officieel groen licht. Nu zijn de plannen dan ook uitgevoerd. Het is op dit moment nog onbekend wat de volgende stappen van het bedrijf zullen zijn.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten