Ethereum, TH
Ethereum

Crypto update: Ethereum passeert $3.300, Bitcoin op weg naar $64.000

Bitcoin onderging een week geleden zijn vierde halvering, waardoor de beloningen voor miners werden gehalveerd. Sindsdien heeft de cryptovaluta veel volatiliteit meegemaakt, mede door de oplopende spanningen tussen Iran en Israël.

Na een scherpe daling tot onder de $59.500, herstelde Bitcoin zich sterk en bereikte afgelopen weekend de grens van $65.000. In de eerste dagen van de week bleef de prijs stijgen en piekte af en toe boven de $67.000.

De stijging was echter van korte duur, aangezien de beren de controle overnamen. Woensdag was bijzonder zwaar toen de prijs daalde naar $62.800. Hoewel Bitcoin op donderdag herstelde naar $65.000, zakte het zaterdag opnieuw tot $62.400.

Toch wist Bitcoin ook dit weekend weer wat te herstellen, waardoor de BTC koers op het moment van schrijven $63.800 waard is.

Is het tijd voor altcoins?

Opvallend is dat altcoins op dit moment beter presteren dan de grootste cryptomunt. De Bitcoin dominantie van BTC is namelijk gedaald tot 50,1%.

Deze dalende dominantie van Bitcoin betekent dat de meeste altcoins beter presteren dan de grootste cryptomunt. Ethereum is hiervan een goed voorbeeld. De grootste altcoin is de afgelopen 24 uur met meer dan 6% gestegen en handelt boven de $3.300. Solana en Toncoin hebben vergelijkbare winsten geboekt en staan nu respectievelijk op $143 en $5,5.

Verder zijn dagelijkse stijgingen waarneembaar bij MATIC, NEAR, ICP, ETC, ARB, IMX en MKR.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Fidelity dient vernieuwde Ethereum ETF-aanvraag in en laat staking achterwege
Vooruitgang in Ethereum ETF: Goedkeuring binnen bereik?
Podcaster over Ethereum ETF: dit is de laatste horde voor de industrie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten