Cryptocurrency

Cryptocurrency

Crypto van 50 miljoen tot 5 miljard gebruikers? – Coinbase CEO legt uit hoe

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, één van de belangrijkste cryptocurrency-exchanges wereldwijd, heeft uitgelegd welke ontwikkelingen volgens hem gaan bijdragen aan het gebruikersbestand van cryptocurrency.


Ontwikkelingen cryptocurrencies

Armstrong illustreerde op het sociale medium Twitter hoe de ontwikkelingen die tot de massale acceptatie van het internet hebben geleid vergelijkbaar zijn met de ontwikkelingen die nu bij cryptocurrencies plaatsvinden. Hoewel hij geen glazenbol heeft en dus niet kan aanduiden welke blockchain zal helpen om cryptocurrencies van circa 50 miljoen gebruikers naar 5 miljard gebruikers te krijgen, gaf hij wel een voorspelling. Zo voorspelde hij:

“De blockchain die erin slaagt sommige van de schaalbaarheid, privacy, gedecentraliseerde identiteit en oplossingen voor ontwikkelaarstools te ontwikkelen, heeft een enorme stap vooruit weten te zetten. Zij zouden het crypto klantenbestand nog wel eens enorm kunnen vergroten.”


Internet en crypto’s

Nu blijkt dat Armstrong recentelijk nog met Ben Horowitz heeft gesproken over de gelijkenissen tussen het vroege internet en cryptocurrencies nu. Horowitz heeft ook als productmanager bij Netscape gewerkt, het bedrijf achter de gelijknamige webbrowser met een marktaandeel van ruim 90% in de jaren 90. Netscape heeft bijgedragen om het internet mainstream te maken, waardoor miljoenen ontwikkelaars, startups en grote bedrijven nu eenvoudig met elkaar konden communiceren en opereren.

In de begindagen van het internet, moest er nog worden gebeld om een internetverbinding tot stand te brengen via een inbelmodem. Destijds was er door de bandbreedte van inbelmodems slechts beperkte toegang tot inhoud en was er een gebrek aan privacynormen die veel beperkingen met zich meebracht. Zo konden mensen het internet bijvoorbeeld nog niet vertrouwen met hun creditcardgegevens, iets wat vandaag de dag toch enorm verandert is.

Volgens Armstrong laat dit echter wel wat overeenkomsten met de huidige crypto-industrie zien. Zo ziet hij de langzame internetsnelheden met inbelmodems als weerspiegeling van de uitdagingen in het opschalen van blockchains. Ook vindt hij SSL/HTTP’s-protocollen vergelijkbaar met sommige privacy-munten.

Volgens Armstrong moet de cryptocurrency-ruimte werken aan schaalbaarheid, privacy, gedecentraliseerde identiteitsnormen en tools die ontwikkeling makkelijker maken om de mainstream-acceptatie te vergroten. Hij denkt ook dat een aantal teams naar deze prijs racen. Al met al erg positief.


Echte use-cases

Cryptocurrencies krijgen wereldwijd steeds meer echte use-cases, waardoor ze niet meer enkel worden gebruikt door liefhebbers van de technologie. Ze beginnen steeds meer op traditionele financiën te lijken. Ook wordt de toegang tot cryptocurrencies wereldwijd steeds eenvoudiger en zijn er al meer dan 7.000 crypto-geldautomaten in 75 landen. Ook lanceren steeds meer bedrijven cryptocurrency bankpassen. Het lijkt er hiermee op dat cryptocurrencies steeds vaker echte use-cases krijgen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten