ethereum
Ethereum, Ripple

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP

Grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, richten hun aandacht opnieuw op Ethereum (ETH). Volgens gegevens van het blockchain-analyseplatform LookOnChain hebben deze vermogende investeerders grote hoeveelheden Ethereum gekocht en vervolgens van de exchanges gehaald.

Whales hebben vertrouwen in Ethereum

Een van de actieve whales in de Ethereum-markt is een wallet die vermoedelijk gelinkt is aan Justin Sun van Tron (TRX). Sinds begin april heeft deze wallet zo’n 132.054 ETH gekocht, wat op dit moment een geschatte waarde van $418 miljoen vertegenwoordigt.

Grote whales kopen niet alleen grote hoeveelheden ETH-tokens. We zien ook dat ze aanzienlijke hoeveelheden Ethereum van exchanges halen, wat kan wijzen op een langetermijnstrategie.

In de afgelopen periode werd er meer dan 92 miljoen dollar aan Ethereum verplaatst van exchanges. Zo haalde een whale in één dag tijd 7.182 ETH, ter waarde van 23 miljoen dollar, af van Binance.

Een andere wallet haalde 11.892 ETH, ter waarde van 37 miljoen dollar, van een exchange en investeerde dit in het leenplatform Compound (COMP) om de stablecoin Tether (USDT) te lenen.

De invloed van crypto whales

De acties van whales worden vaak scherp in de gaten gehouden door kleinere investeerders en analisten. Deze grote spelers hebben vaak toegang tot meer marktinformatie of een dieper inzicht in de dynamiek van de markt.

Wanneer whales beginnen met het opbouwen of juist verkopen van hun posities, kan dit een vroegtijdig signaal zijn voor mogelijke marktveranderingen.

Whales investeren in XRP

Whales kopen niet alleen actief Ethereum, maar ook grote hoeveelheden XRP. Dit volgt op een forse daling in de waarde van XRP, die halverwege april een dieptepunt bereikte van $0,41 na een daling van bijna 35%. Sindsdien heeft de munt zich hersteld tot $0,54, mede door de aankopen van deze grote investeerders.

Dit koopgedrag kan worden geïnterpreteerd als een teken van optimisme onder investeerders over de uitkomst van de aanhoudende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), ondanks mogelijke hoge boetes. Met meer dan 31 miljoen XRP gekocht door whales, lijkt het erop dat zij anticiperen op een prijsstijging in de nabije toekomst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten