Cryptocurrency Whale
Ripple

Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?

Crypto-analist Ali Martinez heeft opvallend gedrag van XRP-whales gespot. Sinds de koersdaling van de populaire altcoin in april hebben deze grote investeerders miljoenen dollars aan XRP gekocht.

Dit zou erop kunnen wijzen dat deze vermogende adressen vertrouwen hebben in de toekomst van XRP, vooral met het oog op de uitkomst van de langlopende rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). Is XRP klaar voor een grote prijsstijging?

Ripple en SEC in de rechtszaal: Beroep tegen gigantische boete

In de afgelopen dagen zijn er veel ontwikkelingen geweest in de rechtszaak met de SEC. Ripple heeft beroep aangetekend tegen de grote boete die de Amerikaanse autoriteit aan het bedrijf heeft opgelegd.

De SEC eist een bedrag van maar liefst $2 miljard voor het illegaal uitgeven van een ongeregistreerd effect bij de lancering van XRP. Ripple pleit voor een veel lager bedrag van $10 miljoen, wat volgens het blockchainbedrijf meer in lijn is met boetes die de autoriteit eerder heeft opgelegd.

Crypto whales kopen de dip

Ondanks de oplopende spanningen in de rechtszaak tegen de SEC, grijpen crypto whales hun kans om XRP-munten op te kopen. De waarde van deze altcoin is gedurende de maand sterk gedaald, van ongeveer $0,63 naar bijna $0,41 halverwege april, een daling van bijna 35%.

Tijdens deze dip hebben whales meer dan 31 miljoen XRP-tokens gekocht, met een huidige waarde van bijna $17 miljoen.

Sinds de prijsdaling naar $0,41 is de waarde van XRP weer wat hersteld, mogelijk vanwege het koopgedrag van whales. Momenteel staat de koers op $0,54, ongeveer 30% hoger dan de bodemprijs tijdens de recente correctie.

Het feit dat whales zoveel XRP hebben gekocht, wijst erop dat ze een verdere stijging van de koers verwachten in de komende maanden. Het kan ook suggereren dat ze optimistisch zijn over een mogelijke daling van de boete die Ripple in de rechtszaak met de SEC te wachten staat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Ripple (XRP) kondigt nieuwe samenwerking aan
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC