garlinghouse
Regulatie, Ripple

Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC

Er zijn belangrijke ontwikkelingen in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het cryptobedrijf heeft toegegeven dat het wetten heeft overtreden, maar verzet zich fel tegen het voorstel van de SEC voor een gerechtelijk bevel.

Ripple erkent dat het de effectenwet heeft overtreden door XRP te verkopen aan institutionele beleggers zonder de vereiste registratie bij de autoriteiten. Dit wordt als een overtreding beschouwd omdat het niet voldoet aan de wettelijke eisen voor de verkoop van mogelijk effecten.

Dit is anders dan de zaak waarvoor Ripple eerder in 2023 werd vrijgesproken. Toen oordeelde rechter Analisa Torres dat de verkoop van XRP op beurzen niet onder de effectenwet valt.

Ripple vindt dat de injunctie die de SEC wil opleggen te ver gaat. Dit gerechtelijk bevel zou Ripple verplichten om bepaalde handelingen te stoppen of juist uit te voeren. Ripple stelt dat het al significante veranderingen heeft doorgevoerd en dat verdere beperkingen niet nodig zijn.

Ripple pleit voor boete van $10 miljoen

Ripple verzet zich ook tegen de eis van de SEC voor het terugbetalen van onrechtmatig verkregen winsten. Volgens Ripple heeft de SEC geen bewijs geleverd dat beleggers financieel zijn benadeeld.

Daarnaast wil de SEC een boete van $2 miljard opleggen. Ripple vindt dit buitensporig hoog en stelt dat een burgerlijke boete niet meer dan $10 miljoen zou moeten zijn, een bedrag dat volgens hen beter past bij de aard van de overtredingen.

Ripple’s groeiambities

Hoewel Ripple momenteel met juridische onzekerheid wordt geconfronteerd, blijft het bedrijf zich ontwikkelen. In een recent interview met FOX Business schetste Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zijn visie voor de komende drie jaar.

Garlinghouse benadrukte Ripples plannen voor internationale groei, aangezien maar liefst 95% van hun klanten buiten de Verenigde Staten zijn gevestigd. Deze focus is gedeeltelijk te wijten aan de uitdagingen op de Amerikaanse markt, zoals de lopende rechtszaak met de SEC en de trage invoering van cryptovriendelijke regelgeving.

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in Ripples strategie is de lancering van een eigen stablecoin, die wordt gedekt door de Amerikaanse dollar. Met een huidige marktwaarde van stablecoins rond de $150 miljard ziet Ripple hierin een grote groeikans, mogelijk tot $2 miljard. Deze stap zou niet alleen Ripples positie op de cryptomarkt versterken, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden voor internationale expansie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

1 cruciale factor die de uitspraak in de Ripple vs SEC rechtszaak tegenhoudt
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
Update Ripple rechtszaak: Dit is waarom 20 mei belangrijk was
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP