garlinghouse
Ripple

CEO van Ripple onthult strategie voor de komende drie jaar

In een interview met FOX Business heeft Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, de ambitieuze plannen van het Amerikaanse blockchainbedrijf voor de komende drie jaar onthuld. Deze plannen omvatten onder meer de lancering van een eigen stablecoin en verdere uitbreiding op internationale markten.

Groei buiten de Verenigde Staten

Ripple heeft grote plannen om te groeien buiten de Verenigde Staten. Garlinghouse deelde in het interview dat het blockchain bedrijf voor een groot deel gebruikt wordt door internationale klanten. 95% van alle klanten komen van buiten Amerika. Die trend wil de CEO van Ripple doorzetten. Die keuze komt niet geheel onverwacht, het bedrijf heeft al lange tijd veel weerstand in de Amerikaanse markt.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft al een lange tijd een rechtszaak aangespannen tegen Ripple wat voor jaren de XRP prijs drukt. Ook loopt het land volgens Garlinghouse achter wat betreft crypto vriendelijke regelgeving, zo deelde de CEO in het interview: 

“We gaan blijven uitbreiden, ook al heeft de Amerikaanse markt, waar we het eerder over hadden, deels vanuit regelgevend oogpunt, traag geadopteerd, maar de niet Amerikaanse markt is echt heel sterk voor ons geweest. En wij zullen de infrastructuur rondom dit alles zijn. Dat is ons doel en wij denken dat die kans enorm is. We denken dat dit geweldig zal zijn voor Ripple”, aldus Garlinghouse in het FOX Business interview.

Nieuwe Ripple stablecoin

De ontwikkeling van een eigen dollar gesteunde stablecoin biedt veel potentie voor Ripple, zo verwacht de CEO. De keuze om in deze markt te stappen volgt uit de explosieve groei. Garlinghouse geeft aan dat de huidige waarde van de stablecoin markt ongeveer $150 miljard bedraagt, maar de verwachting is dat deze kan groeien tot $2 biljoen. Dit komt neer op een groei van ruim 1.200%. Ripple wil graag onderdeel zijn van deze markt. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
XRP koers dipt: nieuwe tegenslag of koopkans?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017