Dogecoin, doge
Dogecoin

Crypto whales kopen voor miljoenen aan Dogecoin

Whales zijn opmerkelijk actief binnen het Dogecoin (DOGE) netwerk, zoals blijkt uit on-chain gegevens. Deze gegevens tonen aan dat grote investeerders voor vele miljoenen dollars aan DOGE kopen.

Dit aankoopgedrag van de crypto whales wordt algemeen gezien als een positief signaal voor de toekomst van het Dogecoin netwerk, een sentiment dat ook door analisten wordt gedeeld. Mede door deze activiteit heeft Dogecoin in de laatste 24 uur een indrukwekkende waardestijging van bijna 15% weten te realiseren.

Whales blijven Dogecoins kopen

Vorige week deelde de bekende crypto-analist Ali Martinez via het socialemediaplatform X on-chain gegevens die laten zien dat whales in het Dogecoin-netwerk binnen drie dagen tijd 25 miljoen DOGE tokens hebben gekocht.

Deze aankoop vertegenwoordigt een waarde van ongeveer $4,25 miljoen, gegeven de huidige marktprijs. De whales op het Dogecoin-netwerk bezitten nu in totaal meer dan 15,6 miljard DOGE tokens, wat overeenkomt met een geschatte waarde van meer dan $2,7 miljard.

Waarom is dit goed nieuws?

De aankoop van tokens door whales wordt algemeen beschouwd als een positief signaal voor het Dogecoin netwerk. Historische gegevens tonen aan dat dergelijke aankopen door vermogende adressen vaak voorafgaan aan een stijging van de koers.

Dit is niet verrassend, gezien de aanzienlijke invloed die deze whales kunnen uitoefenen op de cryptomarkten door hun substantiële vermogen. Bovendien worden deze grote investeerders vaak gezien als ‘het slimme geld’ binnen de sector; ze hebben een reputatie opgebouwd voor het tijdig kopen of verkopen van cryptocurrencies, gebaseerd op hun inzicht in markttrends.

Daarom wordt een aanzienlijke aankoop van Dogecoin door whales vaak geïnterpreteerd als een voorbode dat de koers van DOGE op korte termijn kan stijgen.

Dogecoin koers stijgt met 15 procent

Dogecoin heeft vandaag een flinke prijsstijging doorgemaakt. De altcoin, die eerder een dip kende tot ongeveer $0,125, heeft nu een waarde bereikt van ongeveer $0,174. Binnen slechts 24 uur wist Dogecoin een waardestijging van 14,7% te realiseren. Mogelijk is het opkopen van munten door whales een belangrijke factor in de prijsstijging. 

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Dogecoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog 8 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC