Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Cryptobedrijven in VK moeten vanaf nu jaarlijkse rapporten over financiële misdrijven indienen

De financiële toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk heeft cryptoasset-bedrijven onder de loep genomen. Dergelijke crypto-bedrijven moeten vanaf heden een jaarlijkse rapportage maken over mogelijke financiële misdrijven die gepleegd worden.


Dit werd door de financiële toezichthouder van het VK bekend gemaakt via een beleidsverklaring op hun website. De financiële toezichthouder heeft circa 8 maanden geleden al bekend gemaakt dat ze bezig waren met de ontwikkeling van de nieuwe eisen & regels. Dat crypto-bedrijven dit nu moeten doen, is onderdeel van een groter plan van de Engelse financiële toezichthouder. Zo is het aantal bedrijven dat een dergelijk jaarlijks verslag moet indienen verhoogd van circa 2.500 naar 7.000.

Volgens de financiële toezichthouder is dit van groot belang om mogelijke witwasactiviteiten op tijd aan te pakken. Hierover zeiden ze het volgende:

“Wij zullen onze regels aanscherpen op met als doel om het witwassen van geld te voorkomen. Ook zullen wij met nationale en internationale belanghebbenden samenwerken om een gezamenlijke benadering van crypto-activa te ondersteunen.”


Regels gelden voor gehele crypto-markt

Hiermee wordt de eerste stap gezet naar een mogelijk nieuwe crypto-regelgeving in het land. De eisen voor het exploiteren van crypto-bedrijven in het VK wordt hiermee aanzienlijk aangescherpt. Toch biedt het kansen voor een mogelijke toekomstige crypto-regelgeving.

De nieuwe regels gelden voor zowel cryptoasset-bedrijven als crypto-exchanges en aanbieders van crypto-wallets die in het land actief zijn. Eerder moesten crypto-bedrijven al een licentie ontvangen van de financiële toezichthouder, zodat zij hun crypto-diensten in het land mochten aanbieden. Nu dit versterkt wordt, wordt een achterstand ingehaald omtrent de financiële gegevens van dergelijke bedrijven en de misdrijven die in sommige gevallen mogelijk gepleegd worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten