Kraken Crypto Exchange
NFT

Cryptobeurs Kraken gaat F1-team Williams Racing sponsoren

Het lijkt erop dat de koersstijgingen binnen de crypto-wereld ook betekenen dat de sportwereld langzaam weer openstaat voor sponsordeals met grote namen uit de industrie. Vorig jaar beëindigden enkele Formule 1 raceteams nog hun sponsordeals met crypto-bedrijven, maar gisteren kwam er weer goed nieuws uit de grootste racecompetitie ter wereld. De Amerikaanse crypto exchange Kraken gaat namelijk het Formule 1 raceteam Williams Racing sponsoren.

Focus op Web3

Op 28 maart kondigde Kraken de samenwerking met Williams Racing aan. Het gaat om een nieuwe sponsordeal met een focus op Web3. Overigens betekent deze deal niet dat de naam van Kraken straks op de racewagens van Williams komt. In plaats daarvan komt Kraken terecht op merchandise van het team en nonfungible tokens (NFTs) die fans kunnen verzamelen.

Alleen de achtervleugel van de racewagen van Williams Racing zal soms beplakt worden met digitale kunst van KrakenNFT-projecten bij een selectie van races. James Bower, de commercieel directeur van Williams Racing is in ieder geval enthousiast over de samenwerking met het beursplatform.

“Wij zijn enthousiast om deze samenwerking te starten en onze fans daarmee crypto- en Web3-ervaringen te bieden en tegelijkertijd Kraken te helpen om nieuwe institutionele klanten en bedrijven te bereiken via ons netwerk en onze evenementen”, aldus een blije James Bower.

Lastig verleden

De geschiedenis van de combinatie van crypto-bedrijven en F1 is tot nu toe niet gevuld met successen. Meerdere F1-teams besloten vorig jaar om hun samenwerkingen met cryptobedrijven te beëindigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de samenwerking tussen Mercedes en FTX die na het omvallen van de beurs in november werd stopgezet.

Dat was een flinke knauw voor Mercedes, omdat de samenwerking een waarde droeg van 27 miljoen dollar. Ook Ferrari stopte in januari nog een lange termijn samenwerking met de Zwitserse blockchain-organisatie Velas. Verder besloot Alfa Romeo zijn sponsor Vauld te laten vallen nadat het leenplatform vorig jaar in de problemen kwam.

Alles bij elkaar betekent dit dat F1-teams waarschijnlijk wat voorzichtiger zijn met cryptobedrijven. Maar Kraken is al jaren een gevestigde naam en staat binnen de industrie bekend als een betrouwbare speler. Al moet dat op de lange termijn altijd nog maar blijken, want dat dacht men ook over FTX.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85