Exchange

Cryptocurrency exchange Gemini heeft 20% van GUSD-stablecoin voorraad vernietigd

De in New York gevestigde cryptocurrency exchange Gemini heeft ongeveer 20% van de totale voorraad van de Germini Dollar (GUSD)-stablecoin vernietigd.


WhaleAlert

Een Twitter-account dat gewijd is aan het volgen van grote cryptocurrency transacties genaamd WhaleAlert postte deze update. Zo zouden er 1.035.020 GUSD-tokens in slechts één bewerking zijn vernietigd, circa 20% van het totale aanbod. Momenteel zijn er iets meer dan 4.1 miljoen GUSD-tokens in omloop.


Prestaties Gemini-dollar

Gemini heeft zijn stablecoin vorig jaar in september gelanceerd. Sindsdien presteert de stablecoin niet super. De stablecoin heeft echter wel goedkeuring gekregen van de financiële services-afdeling van New York. Ook wordt de munt volledig gedekt door USD ($).

Toch blijkt nu dat het wegnemen van wettelijke hindernissen niet altijd genoeg is om het succes van een stablecoin te kunnen garanderen. Hierom heeft Gemini ervoor gekozen om zo’n 20% van het totale aanbod te vernietigen. Dit is dan ook niet onopgemerkt gebleven door de gemeenschap. Zo vindt Frank Chaparro, van de nieuws outlet ‘The Block’ GUSD zelfs de grootste crypto-mislukking van 2019.


Gemini exchange

De cryptocurrency exchange Gemini is een in New York gevestigde erkende digitale valuta exchange. De exchange stelt zich zo breed mogelijk op en richt zich op zowel instituten als particulieren. Bovendien wordt de exchange gereguleerd door de New York State of Department of Financial Services en voldoet hierdoor aan de door hun opgestelde eisen.