Celsius Logo
Regulatie

Cryptocurrency-geldschieter Celsius voltooit distributie aan crediteuren na faillissement

In een opmerkelijke ontwikkeling binnen de cryptocurrency-sector heeft Celsius, de onlangs failliete cryptogeldverstrekker, aangekondigd dat het merendeel van de in aanmerking komende crediteuren hun liquide crypto-distributies heeft ontvangen. De distributies zijn uitgevoerd via twee gerenommeerde agenten: betalingsgigant PayPal en de toonaangevende crypto-exchange Coinbase.

Aankondiging komt in recente rechtszitting naar voren

Deze aankondiging kwam naar voren tijdens een recente rechtszitting waarin Kirkland & Ellis, het juridische team achter Celsius, een update bood over de voortgang van de crediteurenverdelingen zoals uiteengezet in het herstructureringsplan. Dit volgt kort na het nieuws dat Celsius faillissement had aangevraagd, een beweging die oorspronkelijk in juli 2022 werd ingezet.

Volgens de vertegenwoordigers van Kirkland & Ellis worden de distributies binnen de Verenigde Staten gefaciliteerd door PayPal, terwijl internationale crediteuren worden bediend door Coinbase. In totaal is er voor ongeveer $2 miljard aan cryptocurrency, waaronder 20.255,66 Bitcoin en 301.338,77 Ethereum, overgedragen aan de schuldeisers.

Uit de juridische documenten blijkt dat bijna 75% van de te distribueren Bitcoin en Ethereum al is opgeëist door de houders via PayPal/Venmo en Coinbase. Echter, degenen die het herstructureringsplan niet hebben geaccepteerd, zullen moeten wachten op de afhandeling van hun individuele claims voordat zij hun deel ontvangen.

Er is ook gewezen op mogelijke complicaties voor sommige rekeninghouders in verband met anti-witwas (AML) en nalevingsproblemen, die zouden kunnen leiden tot weigering van uitbetalingen door de distributieagenten.

Gebeurtenissen leiden tot speculatie

Deze gebeurtenissen hebben tot speculatie geleid binnen de crypto-industrie over de mogelijke impact van het herstructureringsplan op de bredere cryptomarkt. Celsius heeft actief gewerkt aan het terugroepen en herverdelen van zijn crypto-activa om tijdige uitbetalingen aan crediteuren te waarborgen.

In oktober 2023 diende Celsius een verzoek in bij de rechtbank voor goedkeuring van zijn herstructureringsplan, met de hoop alle schuldeisers voor het einde van 2023 te hebben terugbetaald.

De voormalige CEO van Celsius, Alex Mashinsky, staat gepland voor een rechtszaak in september 2024 wegens zijn rol in de ondergang van het bedrijf. Recentelijk zijn er vragen gerezen over een mogelijk belangenconflict van zijn juridische team, dat ook de voormalige FTX-CEO Sam Bankman-Fried vertegenwoordigt. Amerikaanse aanklagers hebben hun zorgen geuit over advocaten Marc Mukasey en Torrey Young, die betrokken zijn bij de zaken tegen de voormalige crypto-CEO’s, wat de complexiteit van de situatie rondom het faillissement van Celsius nog verder vergroot.

Regulatie nieuws

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins