Robinhood
Exchange, Regulatie

Cryptohandel bij Robinhood stijgt met 224% in eerste kwartaal – SEC-actie teleurstellend

De populaire Amerikaanse beleggingsapp Robinhood heeft haar resultaten van het eerste kwartaal van dit jaar gedeeld. Het beursgenoteerde bedrijf heeft voor een tweede achtereenvolgende kwartaal winst geboekt, grotendeels gedreven door een forse toename in cryptohandel op het platform. 

Robinhood crypto-handel stijgt 224%

Robinhood heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een nettowinst van 157 miljoen dollar geboekt, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. Het contrast met de resultaten van het eerste kwartaal van vorig jaar is enorm; toen werd het bedrijf geteisterd met een verlies van maar liefst 511 miljoen dollar.

De netto-inkomsten van Robinhood zijn het afgelopen kwartaal met 40 procent gestegen tot een totaal van 618 miljoen dollar. Nadat de positieve financiële resultaten openbaar werden gemaakt, schoten de aandelen van het bedrijf, HOOD, met meer dan 7 procent de lucht in.

Een diepere duik in de data toont al snel de forse groei van Robinhood’s crypto-tak. Robinhood Crypto heeft een toename van maar liefst 224 procent gezien in het handelsvolume, tot een totaal van 36 miljard dollar.

De inkomsten uit de crypto-handel stegen het afgelopen kwartaal met 232 procent tot 126 miljoen dollar. Hiermee vertegenwoordigt de crypto-handel ruim 38 procent van de totale transactie-inkomsten van 329 miljoen dollar.

Robinhood reageert op SEC-beschuldigingen

De sterke kwartaalcijfers worden echter sterk overschaduwd door de recente Wells Notice die de crypto-tak deze week ontving van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Middels een Wells Notice geeft de toezichthouder aan dat het plan is handhavingsacties te ondernemen vanwege mogelijke schendingen van de effectenwetten.

In de earnings call beschreef Robinhood CEO Vladimir Tenev de recente Wells Notice als een ‘’teleurstellende ontwikkeling’’. “We gaan het bedrijf verdedigen en blijven opkomen voor onze klanten,” voegde Tenev toe.

Gisteren verduidelijkte Tenev ook al dat ze op zullen komen voor hun cryptobedrijf en tegelijkertijd willen pleiten voor duidelijkere wet- en regelgeving in het land.

Robinhood is er stellig van overtuigd dat het geen effecten aanbiedt op haar crypto-platform, en zal dit gevecht hoogstwaarschijnlijk in de rechtbanken uit moeten vechten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Crypto fonds Icoinic nu verder als Coinmerce Capital
Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?