Robinhood
Regulatie

SEC zet crypto-aanval voort: Robinhood het volgende slachtoffer

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is al jaren op oorlogspad binnen de crypto-industrie. De financiële toezichthouder heeft al veel Amerikaanse cryptobedrijven aangeklaagd, en het volgende doelwit is de crypto-handelsdienst van het beursgenoteerde Robinhood.

Robinhood Crypto ontvangt Wells Notice

Robinhood Crypto, de in 2018 opgerichte crypto-tak van de populaire Amerikaanse beleggingsapp, heeft vandaag een zogeheten Wells Notice gekregen van de beleidsmaker wegens overtredingen van de Securities Exchange Act van 1934.

Een Wells Notice is een document dat de SEC uitgeeft om aan te geven dat het van plan is om een handhavingsprocedure te starten vanwege vermeende overtredingen van de effectenwetgeving. Het biedt de ontvanger, in dit geval Robinhood Crypto, de formele kans de SEC te overtuigen om geen of mindere maatregelen te nemen.

Robinhood heeft middels een persbericht gereageerd op de waarschuwing van de waakhond. Het op de NASDAQ genoteerde bedrijf heeft aangegeven teleurgesteld te zijn met het besluit van de SEC, omdat het bedrijf juist had geprobeerd samen te werken met de toezichthouder.

Opmerkelijk genoeg had Robinhood bovendien juist acties ondernomen om een situatie als deze te voorkomen. Vorig jaar juni, nadat cryptobeurzen Binance en Coinbase werden aangeklaagd door de SEC voor het overtreden van de effectenwetgeving, besloot Robinhood namelijk haar crypto-aanbod te verkleinen. Cardano (ADA), Polygon (MATIC) en Solana (SOL), die als effecten werden bestempeld in de aanklachten tegen Binance en Coinbase, werden destijds van het platform verwijderd.

Dit maakt de dreigende rechtszaak nu des te zuurder. Robinhood Chief Legal, Compliance and Corporate Affairs Officer Dan Gallagher – tevens een voormalig commissaris van de SEC – maakt in het persbericht duidelijk zich in ieder geval geen zorgen te maken:

‘’Wij zijn er stellig van overtuigd dat de activa die op ons platform staan geen effecten zijn en we kijken ernaar uit om met de SEC in gesprek te gaan om duidelijk te maken hoe zwak een eventuele zaak tegen Robinhood Crypto zou zijn, zowel wat de feiten als de wet betreft.’’

Crypto oorlogspad SEC

Menig crypto-investeerder zal met een flinke dosis afkeer naar de SEC kijken. In plaats van duidelijke en consistente regelgeving kiest de commissie ervoor om actie te ondernemen nadat vermeende overtredingen hebben plaatsgevonden. Naast Binance en Coinbase is ook Ripple, het bedrijf achter XRP, en meest recentelijk nog de decentrale exchange Uniswap getroffen door de harde hand van de SEC. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

23-jarige man gearresteerd in New York voor exploitatie van darkweb-narcoticamarkt ter waarde van $100 miljoen
Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP