SEC
Altcoin, Regulatie

SEC start zaak tegen Uniswap, wat kunnen we verwachten?

De grote decentrale exchange (DEX), Uniswap, is in een juridisch geschil verzeild geraakt met de Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse toezichthouder heeft een zogeheten Wells Notice ingediend bij het ontwikkelteam van Uniswap, volgens CEO Hayden Adams.

Een Wells Notice is een officiële mededeling van de SEC waarin zij mogelijke juridische stappen aankondigt, in dit geval gericht tegen het ontwikkelteam van Uniswap. Als gevolg van deze ontwikkelingen daalde de waarde van Uniswap’s onderliggende munt, UNI, met meer dan 20%.

Sterke prijsdaling van UNI

De prijs van de UNI-token is de afgelopen dagen sterk gedaald. Op 9 april werd deze populaire altcoin nog verhandeld tegen een koers van $11,78, maar momenteel is de munt slechts $9,08 waard. Dit betekent een daling van 23% in slechts drie dagen tijd.

Recentelijk daalde de prijs van de Uniswap-token zelfs kortstondig tot onder de $9, maar lijkt nu stevige steun te vinden rond deze prijsgrens. Deze aanzienlijke prijsdaling is een duidelijk signaal dat de markt nerveus reageert op de beschuldigingen van de SEC tegen Uniswap.

Vergelijking met Ripple rechtszaak

De aanklacht van de SEC richting Uniswap lijkt een sterke vergelijking te hebben met de rechtszaak die de Amerikaanse autoriteit heeft lopen met Ripple, de ontwikkelaar achter het XRP netwerk. De langlopende zaak heeft al jaren druk gebracht op de koersontwikkeling van XRP.

De aankondiging van de aanklachten richting Uniswap trok meteen de aandacht van de crypto community, veelal kritiek omtrent de late reactie van de SEC. De decentrale exchange bestaat al zes jaar en crypto enthousiastelingen zijn verbaasd over het feit waarom de autoriteit nu pas juridische stappen wil nemen. 

Volgens de advocaat Bill Morgan is de aanpak van de SEC in de zaak met Uniswap erg vergelijkbaar met de rechtszaak tegen Ripple, zo deelde hij op social media platform X. Toen diende de autoriteit een aanklacht in nadat XRP al 8 jaar oud was, vergelijkbaar met wat we nu zien met UNI.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Uniswap of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP