Robinhood Logo
Regulatie

Robinhood reageert op SEC-beschuldigingen, wil zaak aanvechten in de rechtbank

De grote Amerikaanse beleggingsplatform Robinhood heeft eerder deze week een zogeheten Wells notice ontvangen van de Securities and Exchange Commission (SEC).

De Amerikaanse autoriteit vermeldt hierin mogelijk juridische stappen te nemen tegen de crypto tak van het handelsplatform.

In een recente ontwikkeling heeft de CEO en mede-oprichter van het platform, Vlad Tenev, aangekondigd tegen de aantijgingen van de SEC in te gaan. 

Robinhood is niet het eerste platform dat onder aanval valt van de SEC. De bekende rechtszaak tussen Ripple en de overheidsautoriteit loopt al jaren en zet grote druk op de populaire altcoin XRP.

Ook de crypto exchange Binance kreeg te maken met de SEC en opricht Changpeng Zhao kan zelfs een gevangenisstraf verwachten. Nu is Robinhood de volgende die aan de beurt is na het ontvangen van een wells notice, dit is een brief waarin de SEC aangeeft dat zij juridische stappen gaat nemen.

CEO van Robinhood gaat strijd aan met SEC

CEO Vlad Tenev verduidelijkte op het sociale mediaplatform X dat het Amerikaanse bedrijf de beschuldigingen via juridische stappen zal aanvechten. Tenev benadrukte dat ze hun cryptobedrijf willen verdedigen en tegelijkertijd willen pleiten voor duidelijkere wet- en regelgeving in het land.

Het Amerikaanse beleggingsplatform Robinhood heeft lange tijd geprobeerd om zijn beleid voor cryptocurrency-handel voorzichtig en conservatief te benaderen. Hiermee wilde Robinhood voorkomen onder de regulerende druk van de SEC te vallen. Daarom beperkte het platform de handel tot een selecte groep cryptocurrencies, waaronder enkele memecoins zoals Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE).

Daarnaast wil Robinhood alleen cryptocurrencies aanbieden die niet als effecten worden beschouwd. Na beschuldigingen van de SEC dat projecten zoals Polygon (MATIC), Cardano (ADA) en Solana (SOL) wel degelijk effecten zijn, besloot Robinhood deze munten uit zijn aanbod te verwijderen. Daarom is het extra pijnlijk voor het platform dat ze nu alsnog worden aangepakt door de SEC.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten