Nieuws, Trending

Cryptopia heropend haar deurenAfgelopen week werd al bekend dat de cryptocurrency exchange een doorstart wou maken. Nu heropent de onlangs gehackte cryptocurrency exchange Cryptopia na ongeveer 3 maanden de deuren.


Veertig handelsparen

De exchange heeft echter nog wel de enige tijd nodig om volledig op zijn oude niveau terug te komen. Ze beginnen echter goed: de exchange heeft 40 handelsparen opengezet, die volgens de exchange als veilig worden gezien. Dit aantal zal in de toekomst worden uitgebreid. Het team zal verschillende cryptocurrencies gaan evalueren en op basis hiervan beslissen of deze zullen worden toegevoegd.


Grootschalige hack

Afgelopen januari werd Cryptopia op grote schaal gehacked. Het gevolg van deze hack was dat er voor meer dan $16 miljoen (€14 miljoen) aan Ethereum (ETH) en andere ERC20-tokens waren gestolen. Volgens de exchange was er voor 43% van hun Litecoin (LTC) en 14% van hun Bitcoin (BTC) activa verloren gegaan. Nu, na ongeveer 3 maanden tijd, is de exchange weer terug geklommen en heeft het haar diensten hervat.Niet alle problemen lijken verholpen te zijn

Toch lijken nog niet alle problemen verholpen te zijn. Zo zijn er een aantal gebruikers die naar verluid tot 15% minder Bitcoin (BTC) in hun wallet hebben nadat ze opnieuw hebben ingelogd. Anderen hebben nog enkele problemen met hun Ethereum (ETH)-bedrag.

Niet iedere gebruiker lijkt hierdoor geraakt te zijn, wat kan duiden op een bug. Verwacht wordt dat deze gebruikers hun digitale activa binnen enkele dagen weer volledig terug hebben gekregen.