Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

CryptoPunk NFT wordt verkocht voor ruim €654.000

Vandaag is een super zeldzame ‘alien’ CryptoPunk NFT verkocht voor ruim €654.000, of 605 Ethereum (ETH)-tokens. NFT’s, ofwel niet-vervangbare tokens, bevatten vaak (digitale) objecten die verhandeld kunnen worden. Hier zitten dan ook veel verschillende objecten in, van spelerskaarten naar aliens.


Punk heeft eigen waarden

CryptoPunks worden over het algemeen gezien als het originele NFT-project. Het is namelijk zelfs eerder uitgebracht dan de wellicht meer bekende CryptoKitties-NFT’s. CryptoPunks hebben inmiddels dan ook al veel verkocht. Naar verluidt hebben ze sinds de start al een omzet weten te genereren van ruim $26 miljoen (€21.4 miljoen) via hun eigen marktplaats. De gemiddelde prijs per verkochte NFT bij CryptoPunks lag op bijna $6.200 (bijna €5.100).

Iedere Punk heeft dan ook zijn eigen waarden, inclusief unieke attributen. Hierbij kan worden gedacht aan accessoires, achtergrondkleur, haarkleur, of de meer zeldzame eigenschappen, zoals een alien-uiterlijk, of een zombie-uiterlijk. Momenteel zijn er 9 bestaande buitenaardse punkers, waar er nu dus 1 van verkocht is. Het is hiermee een enorm zeldzame eigenschap, wat in dit geval veel extra geld heeft oplevert.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Spannend tot laatste moment

Doordat er kon worden geboden, was het spannend tot het allerlaatste moment. Er waren dan ook verschillende bedrijven die competitief met elkaar gingen bieden, wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat de prijs flink voor de NFT opgedreven werd. Uiteindelijk is hij voor 605 ETH verkocht, waardoor de investeerder zijn geld meerdere keren heeft zien verdubbelen. In 2017 kocht de nu verkoper de NFT namelijk aan voor 8 ETH, waardoor zijn investering nu keer 75 gegaan is.

Het vertrouwen in CryptoPunks is dan ook hoog, gezien het feit dat ze als eerste de technologie exploiteerde. Verwacht wordt dan ook dat de waarde van deze NFT nog verder zal stijgen wanneer de crypto-industrie wat meer geaccepteerd wordt wereldwijd. Door de blockchain-technologie te koppelen aan NFT’s, wordt eventuele mogelijke fraude voorkomen. Dit maakt het hebben van zeldzame NFT’s nog indrukwekkender, want bij veel retail-producten worden binnen enkele weken al namaak-producten aangeboden voor veel minder geld dan het originele product. Bij NFT’s kan dat simpelweg niet, er is er maar 1 NFT van met die unieke waarden. De NFT’s krijgen hierdoor automatisch meer waarde meegegeven, wat wellicht mede ervoor heeft gezorgd dat de prijs in dit geval omhoog geschoten is naar 605 ETH.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten