Punks
Nieuws

CryptoPunks NFT verkocht voor meer dan $16 miljoen

In een opmerkelijke wending deze week, zag Ethereum een daling in waarde, ondanks het recentelijk bereiken van de hoogste prijs in meer dan twee jaar. Desondanks heeft de huidige marktstilte één koper niet tegengehouden om een aanzienlijk bedrag uit te geven aan een zeldzame NFT.

Een CryptoPunks NFT, genaamd Punk #7804, is woensdag verkocht voor meer dan $16 miljoen in ETH. Dit maakt het de op één na grootste verkoop in de geschiedenis van CryptoPunks, zowel in ETH als in USD.

CryptoPunk #7804

Punk #7804, die behoort tot de exclusieve groep van 9 Alien Punks binnen de invloedrijke Ethereum NFT-collectie, wisselde van eigenaar voor 4.850 ETH, wat op het moment van verkoop gelijk stond aan $16,42 miljoen. Deze verkoop volgt kort op de transactie van een andere Alien Punk (#3100), die begin maart werd verkocht voor 4.500 ETH, ofwel $16,03 miljoen. De identiteit van de koper van de meest recente verkoop is nog niet bekendgemaakt. De Ethereum-wallet gebruikt voor deze aankoop werd gefinancierd via Coinbase.

De verkoper van Punk #7804, die de NFT in 2021 had aangeschaft voor 4.200 ETH (toen $7,57 miljoen waard), liet via Twitter weten dat hij gedurende het bezit van de Punk niet het gevoel had dat hij de waarde van de NFT voldoende had verhoogd. “Einde van een tijdperk. Ik heb me lange tijd een bedrieger gevoeld door niet te voldoen aan wat 7804 verdiende,” aldus de verkoper, bekend onder het pseudoniem Peruggia. “Na lang zoeken, geloof ik dat ik de juiste koper met de juiste visie heb gevonden om dit bezit naar een hoger niveau te tillen.”

Vijfde plaats in ranglijst van duurste NFT-verkopen ooit

De recordverkoop van CryptoPunks vond plaats in februari 2022, toen een CEO van een crypto-startup een Alien Punk (#5822) kocht voor 8.000 ETH, of $23,7 miljoen. De verkoop van vandaag staat op de vijfde plaats in de lijst van duurste NFT-verkopen ooit. Het record wordt nog steeds gehouden door Mike ‘Beeple’ Winkleman, wiens digitale kunstwerk ‘Everydays: The First 5000 Days’ voor $69,3 miljoen werd geveild door Christie’s in maart 2021.

CryptoPunks, gelanceerd in 2017 door Larva Labs, zette de standaard voor tokenized profielfoto’s en inspireerde latere collecties zoals de Bored Ape Yacht Club. De NFT’s, die oorspronkelijk gratis werden weggegeven, hebben een secundair handelsvolume van bijna $2,8 miljard gegenereerd. De goedkoopste CryptoPunks NFT op de markt wordt momenteel aangeboden voor ongeveer 51 ETH, ofwel $177.000. In 2022 nam Yuga Labs, de maker van de Bored Ape Yacht Club, het CryptoPunks IP over.

NFT nieuws

Yuga Labs stopt met CryptoPunks-project na controverse rond Super Punk World
Captain Tsubasa lanceert NFT-voetbalspel op Oasys-blockchain
Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?