Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

CryptoPunks Zombie wordt verkocht voor $3,9 miljoen

Het handelsvolume van de CryptoPunks NFT neemt af maar dat betekent niet dat ze minder waard worden. Vandaag is namelijk een enkele CryptoPunk Zombie (Punk 6275) verkocht voor $3,9 miljoen. De koper was Pranksy, een prominente NFT-verzamelaar, die de Punk kocht slechts 8 uur nadat hij te koop was aangeboden.


Een extreem zeldzame NFT

Deze aankoop was niet eens de hoogste prijs die iemand heeft betaald voor een CryptoPunk. Het was namelijk de op 7 na hoogste prijs die iemand heeft betaald voor een CryptoPunk. De duurste aankoop is $11,8 miljoen geweest. Deze aankoop werd gedaan via een veiling in juni. De koper van Shalom Meckenzie.

CyptoPunks behoren tot de oudste verzamelingen NFT’s en hun O.G. status geeft ze hun waarde. De zombie die Pranksy vandaag kocht, is een van de slechts 88 Zombie Punks in de 10.000 avatars van het project. De avatar is een van de 526 met een “schaduwbaard”, en slechts 428 anderen rocken dezelfde donkere hanenkam. Hij is dus zeldzaam

Deze NFT is zo zeldzaam dat de er al weer een bod is gedaan voor 1.600 ETH, ter waarde van $6,27 miljoen.


Zijn de NFT’s een hype of een manier om rijkdom te vergaren?

Waar de CryptoPunks in de afgelopen week massaal verhandeld werden zien we nu dat het volume afkoelt. Dit kan twee redenen hebben, namelijk dat de hype af aan het nemen is, of dat investeerders hun CryptoPunks gewoon niet meer willen verkopen omdat ze met de dag meer waard worden.

De omzet steeg van $14 miljoen op 22 augustus tot $ 134 miljoen op 23 augustus, en zakte vervolgens terug naar $47 miljoen op 25 augustus. Een tweede piek kwam op 28 augustus, toen het handelsvolume toenam tot $195 miljoen. Sindsdien is de omzet gedaald tot ongeveer $ 22 miljoen per dag, afgezien van een enkele spurt tot $40 miljoen op 1 september.

Wel zien we dat andere NFT’s aan populariteit hebben gewonnen. Zo is het NFT project genaamd ‘The Bored Ape Yacht Club’ op dit moment enorm populair. Het wekelijkse handelsvolume hiervan ligt nu boven de $173 miljoen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten