ripple CTO
Ripple

CTO van Ripple bevestigt dat Ripple XRP tokens verkoopt

David Schwartz, de CTO van Ripple, heeft bevestigd dat het merendeel van de inkomsten van het bedrijf afkomstig is uit de verkoop van hun XRP-tokens.

Schwartz stelt dat Ripple dit doet om geld om te halen en om de XRP-bezittingen van het bedrijf te verkleinen, wat bijdraagt aan een grotere decentralisatie.

Het verkopen van XRP tokens is de beste keuze

In een reeks tweets bevestigde Schwartz dit en probeerde hij enkele misverstanden over XRP en de XRP Ledger te verduidelijken. Een gerucht stelt dat Ripple actief XRP-tokens blijft verkopen, wat het grootste deel van het bedrijf zijn omzet vertegenwoordigt.

Als reactie op deze uitspraak merkte Schwartz op dat het klopt in de algemene context van ‘verkopen’. Hij benadrukte dat Ripple slechts twee keuzes heeft met betrekking tot zijn XRP-bezit: verkopen of vasthouden. Hij gaf aan dat het verkopen van de tokens een betere optie is, omdat dit de decentralisatie bevordert.

Wanneer je ‘verkopen’ ruim interpreteert, dan is het inderdaad zo dat ‘verkopen’ van XRP verantwoordelijk is voor het merendeel van Ripples omzet.

– David Schwartz (CTO Ripple)

Hoeveel XRP tokens heeft Ripple verkocht?

Ripple verkoopt met name XRP-tokens in relatie tot zijn On-Demand Liquidity (ODL)-oplossing. In Ripple’s XRP-rapport over Q4 2022 werd onthuld dat het technologiebedrijf in dat kwartaal alleen al voor $226,31 miljoen aan XRP verkocht. Dit bedrag bedroeg $310,68 miljoen in Q3 2022.

Hoe zit het met Ripple’s Liquidity Hub?

Na Schwartz’ recente onthulling vroeg een anonieme cryptoliefhebber zich af waarom Ripple ervoor koos om XRP te verkopen in plaats van het te gebruiken voor de Liquidity Hub-oplossing.

Opvallend is namelijk dat Ripple recentelijk Liquidity Hub heeft geïntroduceerd, maar XRP niet in het product heeft opgenomen. Het bedrijf gaf aan dat de reden hiervoor de onzekerheid rond de regelgeving met betrekking tot XRP is, als gevolg van de lopende rechtszaak met de SEC.

Ripple bezit een enorm aantal XRP tokens

Als uitgever van XRP is Ripple de grootste bezitter van de munt. Volgens CoinCarp-data bevatten de twee grootste XRP-wallets samen meer dan 2,7 miljard XRP-tokens, wat overeenkomt met 3,73% van het circulerende aanbod van het activum. Deze wallet, samen met vele anderen, zijn eigendom van Ripple. Het regelmatig verkopen van een deel van zijn XRP-bezit draagt bij aan de decentralisatie.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen