Alameda Research
Regulatie

Curatoren van Alameda Research maken gigantische blunder

De curatoren van Alameda Research blijven tegen obstakels aanlopen in hun pogingen om de fondsen van crediteuren te herstellen. Crypto-analysebedrijf Arkham onthult op Twitter dat de curatoren hierbij ruim 80.000 dollar aan assets verloren in het DeFi-platform Aave vanwege onhandigheden.

Wat is er gebeurd?

De curatoren van Alameda Research probeerden een leenpositie te sluiten op Aave, maar in plaats daarvan werd er extra onderpand weggehaald. Onderpand vormt als het ware de beschermingslaag tussen het doorlopen van de lening en liquidatie. Als het onderpand teveel daalt ten opzichte van de lening, dan bestaat er een kans dat het leenplatform jouw assets verkoopt.

Nou dat onderpand werd door de curatoren van Alameda Research dus, waarschijnlijk per ongeluk, weggehaald. Over een periode van negen dagen resulteerde dat blijkbaar in twee liquidaties, waarbij er voor een totaal van 4,05 Bitcoin verloren ging. Dat zijn Bitcoin die de curatoren niet meer terug kunnen krijgen voor de gebruikers van het platform.

Alle fondsen in één wallet

Op het moment van schrijven proberen de curatoren alle assets van Alameda Research zoveel mogelijk in één centrale multi-signature wallet te krijgen. Significante hoeveelheden kapitaal zijn echter nog steeds verdeeld over 50 verschillende wallets van Alameda. De grootste daarvan is ongeveer 14 miljoen dollar waard. Het gaat wat dat betreft dus om redelijke bedragen, die de crediteuren graag zien binnenkomen.

Overigens was 2022 niet de eerste keer dat Alameda Research in gigantische problemen terechtkwam. De handelsfirma van Sam Bankman-Fried viel in 2018 ook al bijna om. Het algoritme van Alameda Research is ontworpen om in korte tijd gigantisch veel trades te maken, maar voorspelde de richting van de koersen niet goed.

In 2018 resulteerde dat al in een verlies van tweederde van de fondsen van het bedrijf, als gevolg van de gevallen koers van XRP. De handelsfirma ging bijna failliet, maar werd gered door CEO Sam Bankman-Fried, die geld ophaalde uit de kapitaalmarkt. Op dat geld beloofde hij toekomstige rendementen van 20 procent.

Regulatie nieuws

Terraform Labs gaat vier bedrijven verkopen om schulden af te betalen
Toezichthouder van Cyprus roept accountants op om terrorismefinanciering aan te pakken
Advocaten: De SEC gaat absoluut achter ‘Celebrity coins’ aan
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen