Exchange Nieuws

CZ wil van deel van het meerderheidsbelang in Binance US af

Volgens een rapport van The Information, dat verwijst naar “twee betrouwbare bronnen”, is Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao van plan om een deel van zijn meerderheidsbelang in de Amerikaanse tak van de crypto-exchange af te stoten.

Bedrijf beter compliant maken

Volgens één van de bronnen van het artikel was de zet naar verluidt al in de maak, terwijl de andere aangaf dat Binance.US leidinggevenden hebben besproken hoe het bedrijf beter compliant kan zijn met Amerikaanse toezichthouders. Dit komt nadat deze toezichthouders onlangs hun aandacht hebben gericht op Zhao’s wereldwijde Binance-onderneming.

In maart dit jaar heeft de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een belangrijke Amerikaanse toezichthouder op derivaten, een rechtszaak aangespannen bij een federale rechtbank in Chicago tegen Binance. Hierin wordt het bedrijf beschuldigd van ongeoorloofde handel in derivaten door het aanbieden van futures, swaps en opties op verschillende belangrijke cryptocurrencies.

Beschuldigingen vanuit Amerikaanse CFTC

De rechtszaak beweert dat Binance haar klanten in de VS bedient, zonder geregistreerd te zijn bij de CFTC.

“Binance heeft een berekende, gefaseerde aanpak gekozen om haar aanwezigheid in de Verenigde Staten te vergroten, ondanks het publiekelijk bekendmaken van haar vermeende intentie om klanten in de Verenigde Staten de toegang tot haar platform te ‘blokkeren’ of ‘te beperken'”, aldus de CFTC.

Naast het bedienen van klanten in de VS zonder registratie, beschuldigde de CFTC de uitwisseling ook van onvoldoende anti-witwaspraktijken (AML) en Know-Your-Customer (KYC) controles, en beweerde dat het bedrijf naar verluidt Amerikaanse toezichthouders ontwijkt of helpt omzeilen door klanten te laten ontsnappen aan hun toezicht.

Binance beschreef de rechtszaak als een “onvolledige weergave van de feiten” en verklaarde destijds dat ze “teleurgesteld en verrast waren door de klacht die was ingediend door de CFTC, aangezien ze al meer dan twee jaar samenwerkten met de toezichthouder. Desalniettemin blijven ze van plan om samen te blijven werken met toezichthouders in de VS en wereldwijd.”

Exchange nieuws

Binance bevriest $4,4 miljoen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Coinbase bijna klaar met zijn eigen blockchain netwerk
FTX lijkt bezig te zijn met nieuw plan om herlancering mogelijk te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren