solana
Solana

Daling van 50 procent op komst voor Solana?

De populaire analist Benjamin Cowen waarschuwt voor een gigantische daling van Solana (SOL). Als Solana de huidige steunpunten verliest, dan kan de koers volgens Cowen weleens met 50 procent zakken naar ongeveer 10 dollar per munt. “Er is een goede kans dat Solana zijn dieptepunten opnieuw opzoekt, net zoals Cardano dat deed de afgelopen cyclus”, aldus een pessimistische Cowen.

Wat deed Cardano in 2019-2020?

Cardano had het in de periode van mei 2019 tot en met mei 2020 enorm zwaar. In dat jaar viel de koers van ADA van 0,10 naar 0,028 dollar. Solana handelt op het moment van schrijven op een koers van 21,75 dollar en staat voor vandaag met 4,97 procent in de plus.

Wat dat betreft lijkt het op dit moment aardig te gaan met Solana, maar de voorspelling van Cowen gaat natuurlijk over een kwestie van maanden.

Vanaf het aantikken van die koers van 10 dollar zou Solana dan volgens Cowen aan een nieuwe koersexplosie moeten beginnen. Dat is in ieder geval ook wat Cardano daarna deed. Nu is het natuurlijk de vraag of Solana dat ook in zich heeft voor het komende jaar.

Dubbele bodem voor Bitcoin

De analist suggereert verder dat Bitcoin weleens een dubbele bodem kan vormen en kan terugkeren naar een koers van 13.000 tot 14.000 dollar, voordat een nieuwe opwaartse koersbeweging kan starten. Dat verwacht Cowen in 2024 rond het moment dat de Federal Reserve begint met het verlagen van de rente.

Voor de mensen die dat niet weten, de Federal Reserve is de Amerikaanse centrale bank en die verhoogden de afgelopen ~17 maanden agressief de rente om de inflatie onder controle te krijgen.

Als de voorspelling van Cowen uitkomt, krijgen we dus eerst een daling naar ongeveer 14.000 dollar voor de Bitcoin koers, om vervolgens richting een nieuwe all-time high door te schieten in 2024-2025.

Uiteindelijk blijft het allemaal speculatie en is de Bitcoin koers op de korte termijn gigantisch lastig te voorspellen. Niemand weet in principe wat de digitale munt over een paar maanden doet. Er kan in korte tijd zoveel veranderen.

Als bijvoorbeeld de Spot Bitcoin ETF van BlackRock doorkomt, dan zou Bitcoin in theorie voor de halving van april 2024 al een nieuwe all-time high kunnen bereiken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Oprichter Solana: ‘Perfectie geen vereiste voor crypto-regelgeving’
Creditcard-gigant Visa noemt Solana beter dan Bitcoin en Ethereum
Analist ziet grote potentie in Solana voor volgende bullrun
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit