Bitcoin

Dan Held: “Pure Bitcoin maximalisten zijn onrealistisch”

De prominente crypto-influencer Dan Held gelooft dat Bitcoin maximalisten er baat bij hebben om iets meer open-minded te zijn. Held is marketing adviseur voor Trust Machines en het voormalig hoofd van groei en marketing bij het grote Kraken. Hij is een Bitcoiner van het eerste uur, maar omschrijft zichzelf niet als maximalist.

Aanwezig vanaf 2013

Dan Held deed in 2013 zijn intrede in de industrie en loopt daarmee al bijna tien jaar mee. Hij zegt zich een tijd te herinneren waarin de Bitcoin-cultuur draaide om radicale vrijheid en geassocieerd werd met evenementen als Burning Man. Sindsdien ziet hij vooral een splitsing ontstaan binnen de gemeenschap tussen twee afzonderlijke kampen. Het ene kamp, de pure maximalisten, is een groep die volgens hem alle mogelijke identiteiten afwijst, behalve één hele conservatieve.

De andere is meer open-minded en heeft het idee dat we nieuwe dingen op Bitcoin moeten bouwen en veroordeelt mensen niet perse om het investeren in andere assets. Held wijst erop dat Bitcoin een open netwerk is, wat betekent dat de intrede van nieuwe investeerders niet gecontroleerd wordt door een gecentraliseerde autoriteit. De harde cultuur onder maximalisten staat volgens Held dan ook haaks op het originele ethos van Bitcoin.

Maximalisme is onrealistisch

“Ik zie dat één kant van het spectrum steeds conservatiever wordt, die een puurheid verwachten die bijna onmogelijk te bereiken is. Ik denk dat die instelling onrealistisch is”, aldus Held. Volgens Held heeft het huidige ethos of de cultuur die om maximalisme heen hangt meer te maken met religie dan met investeren. Daarnaast bespeurt hij een vreemde vorm van intolerantie voor mensen die niet enkel investeren in Bitcoin.

De marketing adviseur van Trust Machines gelooft dat een softere aanpak uiteindelijk productiever is voor Bitcoin. Uiteindelijk is Bitcoin volgens Held gebouwd om de idealen van financiële vrijheid en daar past de cultuur van maximalisme volgens hem niet bij. Ondanks dat gelooft Held nog altijd dat Bitcoin de beste store of value ter wereld is. Het gaat hem dus vooral om de manier waarop die anders zou moeten.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins