Hack Nieuws

Dark Web-criminelen hebben tool gebouwd die controleert op vuile Bitcoin

Met een nieuw gelanceerde darkweb-tool genaamd ‘Antinalysis’ kunnen criminelen hun risiconiveau controleren, nog voordat ze crypto proberen te cashen die ze hebben verdiend met criminele activiteiten.


Gebouwd door beheerder darknet-markt

De tool is waarschijnlijk gebouwd door een beheerder van een darknet-markt om hun handelaren te helpen Bitcoin wit te wassen. Dit staat in een analyse van Tom Robinson, mede-oprichter van het blockchain-onderzoeksbureau Elliptic.

Nadat een wallet is gekoppeld aan Antinalysis, analyseert de tool waar de Bitcoin die erin zit vandaan komt. Ook beoordeelt de tool hoe riskant het is om deze vast te houden.

Bitcoin verdiend met darknet-markten, ransomware en diefstal worden beschouwd als een “extreem risico”. Bitcoin van beurzen en vers geminede coins worden geclassificeerd als “geen risico”-activa. De beoordeling helpt criminelen om erachter te komen hoe waarschijnlijk het is dat cryptocurrency-exchanges hun crypto zullen markeren als opbrengsten uit misdaad, schreef Robinson. Elliptic biedt deze tools aan cryptocurrency-exchanges.

Antinalysis draait op Tor, een privacygerichte webbrowser die onder andere toegang geeft tot het dark web. Het kost naar verluidt ongeveer $3 om een ​​risicorapport te laten genereren.


Elliptic testte de tool en ontdekte dat deze slecht is in het detecteren van links naar grote darkwebmarkten. “Dit is misschien niet verrassend: het leveren van nauwkeurige blockchain-analyses vereist aanzienlijke investeringen in technologie en gegevensverzameling, over lange perioden”, zei Robinson.

Analyse van de tool door beveiligingsexpert Brian Krebs toont aan dat de resultaten van Antinalysis dezelfde zijn als die van AMLBot. Dit is een software voor het opsporen van witwaspraktijken. Dat suggereert dat de criminelen de tool op de AMLBot-API hebben gebouwd, zei Robinson.

Robinson identificeerde de maker van Antinalysis als een van de ontwikkelaars van Incognito Market. Dat is een dark web-marktplaats, gespecialiseerd is in verdovende middelen. Incognito Market werd eind 2020 gelanceerd en accepteert betalingen in Bitcoin en op privacy gerichte Monero.

De ontwikkeling van Antinalysis bewijst hoe moeilijk het is voor criminelen om hun Bitcoin-opbrengsten te cashen, zei Robinson. Ook maakt het misdaadgerichte blockchain-analyses voor het eerst openbaar beschikbaar. Per slot van rekening is $3 niets voor een crimineel die vervolgens honderdduizenden dollars witwast. Maar betalen voor de service kan de wenkbrauwen doen fronsen mocht het ooit worden gedetecteerd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten