Altcoin

Dash geeft protocolversiebeheer een update

Het Dash-team heeft in een nieuwe update een protocolversiebeheer geïntroduceerd, net als een aantal andere nieuwe functies. Dit is inmiddels de 4e update die Dash ontvangt.


Lancering versiebeheer

Dat werd aangekondigd op de officiële website van Dash. Met de lancering van het Dash Platform Versie 0.15 (update 4 van het platform) zijn nieuwe functies toegevoegd. Normaliter wordt het platform ongeveer elke 6 weken uitgerust met nieuwe functionaliteiten. Hiermee wordt de volgende update verwacht tussen 6 oktober en 20 oktober 2020.

Dash voegt meerdere versies toe aan zijn protocol, zodat het naar verluidt voor ontwikkelaars eenvoudiger wordt gemaakt om over te stappen naar een testnet en naar een mainnet. Eerder moesten ontwikkelaars altijd hun gegevens op Evonet eerst verwijderen voordat zij hun platformsoftware konden bijwerken. Dit moest vervolgens bij iedere nieuwe release worden gedaan. Dit is uiteraard niet zo gebruiksvriendelijk.

Dat vind Dash ook zo. Want alhoewel deze benadering prima is voor vroege tests, kan dit volgens Dash niet worden ingezet bij een officieel testnet of bij een mainnet. Hierom hebben de Dash-ontwikkelaars een versiebeheer ontwikkeld, zodat deze stappen niet elke keer genomen hoeven te worden. In slechts enkele kliks kunnen nu tussen versies worden gewisseld, of kan er worden eenvoudig een update worden uitgerold.


Andere functies met updates

Hiernaast heeft het team van Dash ook nog andere functies uitgerold met deze update. Zo kunnen ontwikkelaars vanaf heden binaire gegevens opslaan in hun applicaties op het dash-netwerk. Hierdoor wordt een overbodige omweg geëlimineerd. Eerder moest hier namelijk altijd een systeem omheen ontwikkeld worden, wat nadelig is voor de snelheid van de app en voor de overgangskosten die hierdoor hoger werden. Vanaf nu kan dit direct in het datacontract worden gedefinieerd.

Ook zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd in de ‘Dash Platform Name Service’, ofwel DPNS. Zo is er bijvoorbeeld een standaardnaamfunctie voor Identity toegevoegd. Hierdoor kunnen gebruikers ervoor zorgen dat slechts 1 domein wordt omgezet door zijn identiteit, waardoor nu een hoofd gebruikersnaam wordt toegewezen aan dit domein. Eerder was dit nog niet het geval.

Hiernaast is ook de JavaScript-walletbibliotheek nu officieel verwijderd. De wallet, die al enige tijd geleden stopgezet is vanwege gevoeligheid voor DDoS-aanvallen, is met deze update officieel uit het netwerk verwijderd.

Tevens heeft het team een aantal verbeteringen doorgevoerd in het distributiepakket. Dit zal de masternode-bootstrapping moeten vereenvoudigen. Het belangrijkste hierbij is dat het installeren, bijwerken en wijzigen van instellingen van het netwerk eenvoudiger zou moeten worden. Dit om nu vaak tijdrovende klus minder tijdrovend en stressvol te maken.

Tot slot heeft het team de API-namen een update gegeven. Dit zal ertoe moeten leiden dat de API eenvoudiger in gebruik is, door gebruik te maken van meer logische namen. Dit zal de gebruiksvriendelijkheid ervan tevens moeten verhogen.


Privacymunt Dash kan worden gevolgd

Onlangs werd bekend dat ook privacymunten als Dash kunnen worden gevolgd. Hierdoor kan onder andere de wetshandhaving op relatief eenvoudige wijze kijken welke Dash-munten waar naartoe gaan. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.