Bitcoin,

De 18 Miljoenste Bitcoin wordt morgen gemined

De 18 miljoenste Bitcoin zal naar verwachting deze vrijdag worden gemined. Dit laat Anthony Pompliano, mede-oprichter van investeringsmaatschappij Morgan Creek, weten in een tweet.


Nog maar 3 miljoen BTC’s over

Dat de 18 miljoenste Bitcoin vrijdag gemined gaat worden betekent ook direct dat er nog maar drie miljoen Bitcoins gemined kunnen worden. In de tweet roept Pompliano op om aandacht te vragen voor de grootste cryptocurrency ter wereld:

“Aanstaande vrijdag wordt de 18 miljoenste Bitcoin gedolven. Er zijn dan nog maar 3 miljoen BTC’s over. Laten we de hashtag: #3MillionLeft trending maken, zodat de wereld meer over Bitcoin kan leren. “

Dat Pompliano degene is die met dit initiatief start is niet verrassend. De mede-oprichter van Morgan Creek vertelde recent namelijk dat hij meer dan de helft van zijn vermogen in Bitcoins zit.

De analist wijst er nu dus op dat er tot dusver 17.997.550 BTC gemined zijn en dat er maximaal 21 miljoen gemined kunnen worden. Dat betekent dat de munt steeds ‘zeldzamer’ zal worden.


Wat gaat de Bitcoin-halving met de prijs doen?

Naarmate het aantal Bitcoins dat gemined kan worden kleiner wordt, komt ook de Bitcoin halving dichterbij. Tijdens dit evenement zal het aantal Bitcoins dat miners verdienen om een block te minen worden gehalveerd.

Dit halving-evenement zal naar schatting plaatsvinden op 14 mei 2020. Hier wordt de beloning per block verlaagd van 12,5 naar 6,25 munten. Naarmate het aantal nog te minen Bitcoins afneemt, neemt de concurrentie om ze te bemachtigen toe. De hash-rate is hoger dan ooit, wat betekent dat er enorm veel computers aan het werk zijn om Bitcoins te vergaren.

De vraag is nu of het halving-evenement positief of negatief gaat uitpakken voor de Bitcoin-prijs. De CEO van Bitmain vertelt dat hij niet denkt dat het een nieuwe prijsstijging in gang gaat zetten, maar andere analisten zeggen juist het tegenovergestelde.

 

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?