Bitcoin AEX
Bitcoin

Argentinië en bedrijven volgen El Salvador in Bitcoin adoptie

Bitcoin is door Satoshi Nakamoto bedacht als een decentrale vorm van geld, waarbij je niet meer afhankelijk bent van overheden of andere financiële tussenpersonen. Dankzij het maximale aantal van 21 miljoen Bitcoin zit er ook nog eens een absolute schaarste aan de digitale munt en juist die maakt het zo aantrekkelijk om BTC te adopteren als spaarmiddel.

Precies dat zien we steeds meer mensen, maar tegenwoordig ook bedrijven en zelfs landen doen.

Argentinië in gesprek met El Salvador

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel. Dat was al een bijzondere ontwikkeling, maar nu kan er met Argentinië zomaar eens een gigantische naam aan dat rijtje worden toegevoegd.

In Argentinië is er met Javier Milei natuurlijk een libertarische president verkozen en die ziet het waarschijnlijk wel in Bitcoin zitten. Bitcoin is in theorie de perfecte vorm van geld voor iemand die voor vrije markten pleit.

Wat dat betreft mag het geen verrassing zijn dat een zware Argentijnse delegatie in gesprek ging met Juan Carlos Reyes, de president van de National Commission of Digital Assets in El Salvador.

Wat bleek? Dat gesprek ging over de beslissing van El Salvador om Bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel. Vanuit de delegatie van Argentinië kwam vervolges het bericht dat zij de mogelijkheden verkennen om een samenwerkingsovereenkomst met El Salvador te sluiten.

Ook noemen zij El Salvador een “pionier” op het gebied van crypto-assets. Ondertussen wist El Salvador voor ongeveer $400 miljoen aan Bitcoin te verzamelen. Gaat Argentinië volgen?

Amerikaans bedrijf uit de medische wereld koopt voor $40 miljoen Bitcoin

Het antwoord op die vraag kunnen we helaas nog niet geven. Wat we inmiddels wel weten is dat er met Semler Scientific ($SMLR) wederom een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf is dat Bitcoin adopteert als primaire reserve-asset.

Wat deze stap bijzonder maakt, is dat het niet om een Bitcoin-bedrijf gaat. De meeste beursgenoteerde bedrijven met Bitcoin op de balans zijn ook daadwerkelijk bedrijven die iets met Bitcoin doen.

Tesla en MicroStrategy (en wellicht Block) zijn daar natuurlijk de grootste uitzonderingen op. Maar nu is er met Semler Scientific dus een partij uit de medische wereld bijgekomen en zij kochten ook meteen voor $40 miljoen aan Bitcoin.

Dat is dan weer een mooie stap in de goede richting als het gaat over de adoptie van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken