Hack Nieuws

De Amerikaanse minister van Financiën zegt dat crypto misbruik een groeiend probleem is

De privé sector investeert veel geld en tijd om de regering te helpen bij het bestrijden van crypto misdaden. Dit zei de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen.


Misbruik van crypto

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen maakt zich zorgen over de criminele elementen rondom crypto. In opmerkingen op 10 februari over innovatie van de financiële sector verklaarde Yellen dat het misbruik van crypto valuta’s en virtuele assets een groeiend probleem is. Bovendien zijn de cyberaanvallen die worden veroorzaakt door de wereldwijde pandemie ook een groot probleem.

Minister Yellen zei dat ondanks het potentieel van nieuwe technologieën zoals crypto, dergelijke assets nog steeds met grote risico’s gepaard gaan. Yellen zei hierover het volgende:

“Ik zie de belofte van deze nieuwe technologieën, maar ik zie ook de realiteit. Crypto valuta’s zijn gebruikt om de winsten van online drugshandelaren wit te wassen. Ze zijn een hulpmiddel geweest om terrorisme te financieren”.


Noodzaak van onpartijdige innovatie

Yellen benadrukte ook de noodzaak van onpartijdige innovatie om de voordelen van het financiële systeem en moderne IT naar meer mensen te brengen. Ze zei dat de onpartijdige innovatie aanpak symbiotisch kan zijn met het bestaande motto van het ministerie van Financiën: ‘verantwoorde innovatie’.

Yellen beweert dat misbruik van crypto een ‘groeiend probleem’ is. Echter is het aantal crypto gerelateerde misdrijven in 2020 kennelijk gedaald. Volgens Chainalysis is het criminele aandeel van alle crypto activiteit in 2020 gedaald tot slechts 0,34%. Volgens het bedrijf was dat in 2019 meer dan 2% van de totale crypto transacties. In januari 2021 nam het Amerikaanse ministerie van Justitie met behulp van Chainalysis een half miljoen dollar aan crypto valuta in beslag van een grote malware operator.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten