Nieuws, Trending

De Australische overheid gaat samen met IBM blockchain gebruiken voor de veiligheid van data

De Australische overheid heeft samen met IBM een vijfjarig contract getekend waarbij ze toestemming geven om blockchain en andere nieuwe technologieën te gebruiken om de beveiliging van gegevens te verbeteren. Dit gaat gepaard met een bedrag van 1 miljard Australische Dollars (630 miljoen Euro). 

Blockchain technologie

Volgens het contract zal IBM de benodigde technologie leveren zoals de blockchain en kunstmatige intelligentie (A.I.) aan federale afdelingen van de Australische overheid, inclusief defensie en binnenlandse zaken. De vertegenwoordiger van IBM heeft aangegeven dat het nieuwe samenwerking met de Australische overheid ten goede gaat voor de veiligheid alle burgers. Australië komt hierdoor in de top 3 van ‘s werelds meest digitale overheden.

Huobi komt naar Australië

Tevens heeft Huobi, op het moment van schrijven, ‘s werelds top 4 cryptocurrency exchange platform aangekondigd dat het zijn platform in Australië gaat uitbrengen. De nieuwe CEO van Huobi Australië wil naar eigen zeggen graag samenwerken met de groeiende aantallen in blockchain-projecten gestart in Australië, die op zoek zijn naar een volwassen wordende markt.

IBM

IBM heeft laten zien dat het geïnteresseerd is in de blockchain door gestaag uit te breiden in verschillende domeinen, zoals het eigen uitgebrachte ‘Blockchain Platform‘ die zijn eerste transacties inmiddels met succes heeft afgerond.