Nieuws

“De Bitcoin (BTC) is alles behalve nuttig”

De Bitcoin is allesbehalve een handige manier van waarde opslaan, vertelt de voormalige Amerikaanse Federal Reserve voorzitter Janet Yellen. 

Bitcoin (BTC) is onbruikbaar

De voormalig voorzitter Yellen vertelde tijdens een interview op het Canada FinTech Forum het volgende: “Een geldeenheid die bruikbaar is moet een stabiele waarde hebben. De Bitcoin is allesbehalve stabiel.” Ook vertelt ze verder: “Het wordt niet voor veel transacties gebruikt, het is geen stabiele waardebron en het is geen efficiënt middel om betalingen mee te verwerken. De Bitcoin is erg traag in het verwerken van betalingen. De Bitcoin heeft het moeilijk vanwege de zeer gedecentraliseerde aard. “

De Bitcoin bubbel zal spoedig gaan barsten

Tijdens de persconferentie vorig jaar noemde Yellen de Bitcoin ook al zeer speculatief en ‘geen stabiele waardebron’. De toespraak van de voormalig voorzitter lijkt dus niet alleen heel erg op haar eerdere uitingen, maar ook op die van de econoom Nouriel Roubini. Roubini is een uitgesproken crypto pessimist. Hij voorspelt zelfs dat het hele ecosysteem geen toekomst heeft. Crypto enthousiastelingen hebben de uitspraken van Roubini echter in twijfel getrokken. Volgens hen heeft de econoom gebrek aan kennis van de cryptocurrency wereld. Ze zeggen dan ook dat Yellen en Roubini door deze gebrek aan kennis valse conclusies trekken over de Bitcoin en cryptowereld. “Ik zie een bubbel als die er is en voor mij is de Bitcoin bubbel de grootste bubbel die de financiële wereld ooit heeft gezien.” “Deze bubbel zal spoedig gaan barsten.”