Bitcoin

De Bitcoin en aandelenmarkten dalen na debat van Trump en Biden

De Bitcoin prijs en wereldwijde aandelen daalden vlak nadat het eerste presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden op een chaotische toon eindigde.


Bitcoin en aandelenmarkten dalen na debat

De grootste cryptomunt verloor zijn winsten die het eerder had geboekt en verhandeld vandaag 1,2% lager. Tegelijkertijd daalden futures die gekoppeld waren aan de Amerikaanse S&P 500-index met 0,85 procent, wat erop duidt dat ze negatief open zullen gaan bij de openingsbel van New York woensdag.

De markten in Azië en Australië, waaronder de Australische ASX 200, de Japanse Nikkei en de Chinese Shanghai Composite, daalden eveneens. In Europa daalden de futures die zijn gekoppeld aan de FTSE in Londen met 0,5 procent.

BTC daalt na presidentieel debat – Bron: Tradingview

Belegger vrezen voor onzekere verkiezingsuitslag

De uitverkoop op de financiële markten vond plaats toen beleggers hun bezorgdheid over de onzekere Amerikaanse presidentsverkiezingen herhaalden. Hun negatieve sentiment was gebaseerd op Trumps beweringen van wijdverbreide kiezersfraude en zijn geloften om de uitkomst actief aan te vechten.

De vrees voor een omstreden verkiezing duwde VIX-futures – een barometer om de marktonzekerheid te meten aan de hand van volatiliteit – hoger. Economen, strategen en analisten voorspelden een verdere stijging van VIX voorafgaand aan de Amerikaanse verkiezingen, die zou kunnen leiden tot een uitverkoop op de aandelenmarkt op korte termijn.

VIX-futures stijgen omdat beleggers vrezen voor een onzekere verkiezingsuitslag – Bron: FT

“De suggestie van Trump dat hij de uitslag zou betwisten nadat de stembiljetten zijn geteld, verhoogt de onzekerheid voor marktdeelnemers en zal waarschijnlijk leiden tot hogere volatiliteit naarmate de verkiezingsdag nadert”, aldus Mark Haefele, de Chief Investment Officer voor wereldwijd vermogensbeheer bij UBS.


De Impact op Bitcoin

Hoewel de Bitcoin markt zich eigenlik niet bezig zou moeten houden met geopolitieke scenario’s, suggereert de correlatie van de cryptocurrency met de aandelenmarkt dat de koers wel degelijk beïnvloed wordt.

Correlatie van BTC en aandelenmarkt – Bron: Skew

Het lijkt er op dat handelaren de neiging hebben om de cryptocurrency te verkopen om hun verliezen op aandelen te compenseren. Dat zorgt voor een extra neerwaartse druk op de cryptocurrency-markt.

Een van de andere redenen waarom handelaren Bitcoin verkopen, betreft liquiditeit. In maart 2020 crashte de cryptocurrency naast de wereldwijde aandelen omdat beleggers zich in contanten wilden indekken.

Het beleid van de Federal Reserve en het COVID-19-stimuleringspakket van $2 biljoen van het Amerikaanse Congres hebben beleggers ertoe aangezet om terug te gaan naar de aandelen-, goud- en Bitcoin-markten. De Amerikaanse dollar daalde tijdens de distributie van hulp.

Echter, nu het stimuleringspakket opraakt en de tweede stimuleringsrekening is uitgesteld, stijgt de Amerikaanse dollar weer. Hierdoor daalt de Bitcoin prijs. Nu er veel spanning is op de wereldmarkt zal BTC een volatiele periode tegemoet gaan. De vraag is echter of dat de koers zal laten stijgen, of juist dalen.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins