Bitcoin

De Bitcoin prijs kan enorm stijgen als het de halving van 2012 en 2016 volgt

Het waren twee zware weken voor Bitcoin miners. Na de Bitcoin halving, die op 11 mei plaatsvond, werden de inkomsten van BTC-miners gehalveerd. Het aantal uitgegeven munten per blok daalde van 12,5 naar 6,25, waardoor de inflatie halveerde.

Vanwege de daling van de inkomsten zijn kleinere Bitcoin miners gedwongen offline te gaan, waardoor de netwerk hash-snelheid lager wordt.

De onderstaande grafiek van digitale vermogensbeheerder Charles Edwards geeft deze trend goed weer. Hierbij laat het onderste segment van deze afbeelding zien dat de hash-snelheid van Bitcoin sinds de flink halvering is gedaald. Hoewel dit op korte termijn een bearish teken is, is er een kans dat de prijs van BTC de komende weken enorm gaat stijgen en zelfs ‘bijna verticaal’ gaat, vertelt Edwards.

Bitcoin hash-snelheid daalt – Bron: Twitter

Bitcoin prijs kan enorm gaan stijgen

Landurige periodes van een dalende Bitcoin hash rate vallen historisch gezien bijna altijd samen met een dalende Bitcoin koers.

Kort nadat de hash-snelheid eind 2018 begon te dalen, crashte de Bitcoin koers in slechts enkele weken van $6.000 naar $3.150. Eind vorig jaar viel een daling van de hash rate samen met een daling van de $8000 naar de $6000.

De theorie luidt dat wanneer miners onrendabel worden, ze zich ‘overgeven’ door hun machines uit te zetten en Bitcoins te verkopen om de cashflow en winstgevendheid te behouden. Dit zorgt voor verkoopdruk en een lagere BTC koers. Edwards zegt hierover het volgende:

“Deze overgave (capitulatie) is bijna identiek aan de halvering-capitulaties van 2012 en 2016 (allemaal binnen 21 dagen na de halving). Dit is een enorme bullflag.”

Wat hij eigenlijk aangeeft, is dat wanneer Bitcoin het zelfde pad volgt als dat we zagen bij de halveringen van 2012 en 2016, de Bitcoin prijs enorm kan gaan stijgen.

De investeerder deed geen prijsvoorspelling, maar eind vorig jaar deelde hij de onderstaande tabel, die aangeeft dat wanneer de hash-snelheid van Bitcoin een opwaartse trend hervat, er vaak parabolische rally’s ontstaan.


Ook de fundamentele factoren zijn positief

Dit positieve vooruitzicht wordt alleen maar versterkt door de fundamentele factoren.

Ten eerste heeft president Trump deze week opnieuw gedreigd om economische maatregelen te nemen tegen China. Dit als gevolg van een nieuwe wet die in Hong Kong is voorgesteld. De wet zou een einde maken aan de speciale status van de stad als internationaal knooppunt voor handel en financiën, zeggen experts.

Mogelijk profiteert Bitcoin hiervan omdat Amerikaanse sancties zorgen dat de vraag naar Bitcoin zal stijgen. Dit zagen we ook gebeuren in 2015/2016 en in 2019.

Ook de mogelijke inflatie die we zullen gaan zien door de enorme steunmaatregelen en de toenemende interesse van institutionele partijen worden vaak genoemd als belangrijke factoren voor een prijsstijging.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin-halving: Minder impact dan verwacht?
Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?