Nieuws

De Bitcoin prijs zakt tot onder de $3000 zegt Anthony Pompliano


Bitcoin heeft nog steeds niet haar bodem bereikt zegt Anyhony Pompliano, oprichter van Morgan Creek aan CNBC.


Bitcoin prijs kan tot onder de $3000 zakken

Tijdens een eerder interview vertelde Pompliano dat de Bitcoin koers pas een diepte punt heeft bereikt rond de $3000 dollar. Hij gaat nu verder en voorspelt een nog negatiever beeld: “Op de korte termijn denk ik dat we nog lager kunnen gaan dan $3000 dollar.”

In november voorspelde Pompliana al een duik richting de $3000 dollar en niet veel later vond er ook daadwerkelijk een flinke crash plaats. De koers bereikte echter niet de voorspelde $3000 dollar grens en herstelde zelfs tot een maandelijks hoogtepunt van $4300 dollar. Na dit maandelijkse hoogtepunt zakt de koers weer wat in tot $3665 dollar.

Verschillende altcoins zagen hun koersen nog veel explosiever stijgen in de korte bull run. Zo zagen Ethereum en Bitcoin cash (BCH) hun koersen meer dan verdubbelen.


De Bitcoin koers hangt niet samen met traditionele aandelen

Volgens verschillende analisten hangt de Bitcoin koers samen met traditionele aandelen als die van Apple en Google. Pompliano vertelt dat deze beweringen niet kloppen.

Net als de cryptocurrency prijzen, zijn de traditionele aandelen flink in waarde gezakt tijdens de kerstperiode. Pompliano zegt hierover het volgende: “Ik ben het er absoluut mee eens dat er een aantal psychologische componenten in het spel zijn wanneer de aandelenmarkt terugvalt. Bitcoin heeft geen samenhang met de dollar en geen samenhang met traditionele aandelen.”