Bitcoin
Bitcoin

De Bitcoin ziet een grote piek in het aantal actieve adressen

Het Bitcoin netwerk lijkt net zo druk te worden als tijdens de bull run van 2017. De prijs is al bijna even hoog maar de transactiekosten liggen vele malen lager.


Aantal actieve adressen neemt toe

Het aantal actieve adressen op de Bitcoin blockchain bereikte een aantal dagen gelden de 1,18 miljoen. Daarmee bereikte het vergelijkbare hoogten als tijdens de bull run van de Bitcoin in 2017.

Hans Hauge, hoofd kwantitatieve strategie bij Ikigai Asset Management, zei dat de piek er voor heeft gezorgd dat dit het zevende hoogste aantal actieve adressen is in de geschiedenis van de Bitcoin. Hij verwees naar gegevens van Coin Metrics.

“Wow, er waren heel veel actieve Bitcoin adressen in gebruik. 1.188.873 om precies te zijn. Dat is de 7e hoogste aller tijden. Het aantal verzendadressen bereikte zelfs een recordhoogte van 836,08,”.

In feite was het aantal actieve adressen slechts 101.000 lager dan de recordhoogte van 1,29 miljoen adressen op 14 december 2017. Dat was drie dagen voordat de prijs van de Bitcoin piekte tot bijna $20.000.

Ondanks deze hoge activiteit zijn de transactiekosten voor de Bitcoin laag gebleven. Op dit moment liggen de gemiddelde kosten rond de $6,70. Dit is ver verwijderd van de kosten in 2017 die kort opliepen tot $55 per transactie.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bitcoin houders staan in het groen

Niet alleen het Bitcoin netwerk wordt actiever, de stijgende prijs heeft veel Bitcoin houders in het groen gezet. Volgens Coin Metrics maakte op 4 november 98% van de Bitcoin investeerders winst. Dit gebeurde rond de prijs van $14.000. Aangezien de huidige prijs zelfs hoger ligt kan die statistiek richting de 99% oplopen.

“Een hoog percentage kan het erop duiden dat sommige investeerders binnenkort hun winst gaan pakken als de potentiële winsten te mooi worden om te laten liggen.”

Hoe dan ook, het netwerk ziet zowel dezelfde activiteit als dezelfde prijzen die sinds de bullrun van 2017 niet meer zijn gezien. En houders zijn niets anders dan bullish.

 

Bitcoin nieuws

Crypto-analist voorspelt nog twee weken koersdalingen voor Bitcoin
BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden