Gold crypto currency bitcoin Nigeria
Regulatie

De centrale bank van Nigeria versoepelt de regels voor banken die cryptotransacties faciliteren

Bijna 2 jaar nadat de Centrale Bank van Nigeria (CBN) een strikt verbod had opgelegd aan banken om zich bezig te houden met digitale valuta, heeft dezelfde bank nu deze beperkingen opgeheven. Nigeriaanse banken mogen weer cryptocurrency-transacties faciliteren. Dit werd bekendgemaakt in een circulaire die op 22 december naar de banken werd gestuurd.

Toenemende vraag naar cryptovaluta erkend

De CBN erkent in de circulaire de toenemende mondiale vraag en adoptie van cryptovaluta, wat het onhoudbaar maakt om de strenge beperkingen uit 2021 te handhaven. Volgens de verklaring van de CBN is er wereldwijd een groeiende behoefte aan regulering van de activiteiten van aanbieders van virtuele activadiensten (VASP’s), waaronder cryptocurrencies en crypto-activa.

De nieuwe richtlijnen zijn gericht op het vaststellen van minimumnormen en vereisten voor het aangaan van bankrelaties en het openen van rekeningen voor VASP’s in Nigeria. Ze zijn ook bedoeld om robuuste risicobeheerpraktijken binnen de banksector te waarborgen met betrekking tot de activiteiten van gelicentieerde VASP’s.

Voor financiële instellingen nog verboden om crypto aan te houden

Echter, de verklaring benadrukt dat het financiële instellingen nog steeds verboden is om met behulp van hun eigen rekeningen cryptocurrency aan te houden, te verhandelen of er transacties in uit te voeren.

Ter herinnering, in 2021 legde de Centrale Bank van Nigeria een verbod op aan alle gereguleerde financiële instellingen om diensten te bieden aan crypto-uitwisselingen in het land.

Parallel aan deze ontwikkeling heeft de lokale blockchain-industrie de federale regering van Nigeria opgeroepen om regelgeving te implementeren die de wijdverbreide integratie van het goedgekeurde blockchain-beleid in het land zal bevorderen. Obinna Iwuno, voorzitter van de Stakeholders in Blockchain Association of Nigeria (SiBAN), onderstreepte recentelijk de noodzaak van het opzetten van een regelgevingskader om de infusie van blockchain-technologie in diverse sectoren van de economie te versnellen. Iwuno verklaarde dat Nigeria klaar is voor volledige acceptatie van blockchain-technologie, waardoor het land een pioniersrol kan spelen in de digitale economie van het continent.

Regulatie nieuws

Amerikaanse staatsschuld bereikt nieuwe hoogte: Toename van $204 miljard in één dag
SWIFT test in 2025 live transacties met tokenized assets en digitale valuta’s
SEC vs Ripple: Mogelijk tegenberoep van Ripple voegt nieuw hoofdstuk toe aan zaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform