Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

De centrale bank van Vietnam gaat testen met cryptocurrencies

De premier van Vietnam, genaamd Phạm Minh Chính, heeft de centrale bank van het land gevraagd om een test te doen met cryptocurrencies.


Vietnam’s crypto pilot

De Vietnamese Staatsbank zal tussen 2021 en 2023 een test met cryptocurrencies uitvoeren, zo laat Vietnam News weten. De test maakt deel uit van het streven van premier Phạm Minh Chính naar een meer digitale overheid. Naast crypto- en blockchaintechnologie wil de premier kunstmatige intelligentie (AI), big data, augmented reality en virtual reality onderzoeken. De pilotstudie is naar verluidt bedoeld om de overheid te helpen de crypto-industrie beter te begrijpen.

Volgens de adjunct-directeur van het Institute of Innovation, genaamd Huỳnh Phước Nghĩa, zou de erkenning van digitale valuta door de centrale bank helpen een meer digitale economie te bereiken. Vietnam is al hard onderweg. Het aantal digitale betalingen stijgt namelijk explosief.

Ook is de test belangrijk voor Vietnam omdat het land mee wilt doen op het wereldtoneel. Volgens Le Dat Chi zijn de meeste centrale banken van de wereld ofwel al bezig met het testen van digitale valutaregelingen, of beginnen ze plannen te ontwikkelen voor een eigen pilot.


Ommekeer voor cryptocurrencies in Vietnam

De test zou kunnen wijzen op een positief vooruitzicht voor de Vietnamese cryptocurrency-industrie. Lange tijd waren cryptocurrencies niet welkom in Vietnam. De centrale bank heeft kredietinstellingen eerder gevraagd geen cryptocurrencies als betaalmiddel te gebruiken. Ook moet het nog een licentie verlenen voor cryptohandelsplatforms om in het rechtsgebied te opereren.

De effectentoezichthouder van het land, de State Securities Commission (SSC), heeft in 2018 ook gezegd dat de crypto-industrie witwasrisico’s met zich meebrengt.

Echter, het verzoek van de premier lijkt het regeringssentiment te veranderen. Huỳnh Phước Nghĩa heeft verluidt gezegd dat “digitaal geld een onvermijdelijke trend is.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten