Bitcoin

De derde Bitcoin Halving is voltooid

Bitcoin heeft gisteren een gebeurtenis meegemaakt die slechts eens in de vier jaar plaatsvindt, namelijk de derde Bitcoin halving. In dit evenement halveert de beloning voor het minen van een blok van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.


De derde Bitcoin halving

Het meest verwachte crypto evenement van 2020, de derde Bitcoin halving, is van kracht geworden. Deze halving heeft de Bitcoin beloningen terug gebracht van 12,5 Bitcoin naar 6,25 Bitcoin.

Het derde halveringsevenement van Bitcoin vond gisteren plaats om 19:23 uur. Na de halvering verhandeld de Bitcoin nu op een prijs van $8800. Daarnaast heeft de Bitcoin nu een marktdominantie van 67%.

Sinds het ontstaan van het eerste Bitcoin-blok in 2009, zijn er drie halveringen geweest. Zo’n halving, die plaatsvindt eens in de 210.000 geminede blokken, of ongeveer eens in de vier jaar, verlaagt de beloning voor miner met 50%. Het eerste Bitcoin halveringsevenement vond plaats in 2012, waardoor de oorspronkelijke blokbeloning werd verlaagd van 50 Bitcoins naar 25 Bitcoins. De tweede halvering vond plaats in 2016, waarbij de beloning daalde van 25 Bitcoin naar 12,5 Bitcoin.

Aangezien het aanbod van Bitcoin beperkt is tot een maximum van 21 miljoen munten, zullen deze halvings blijven plaatsvinden tot het jaar 2140. Dat is totdat de 21 miljoenste BTC is gemined.


De impact van de Bitcoin halvering

Aangezien de twee vorige Bitcoin halveringen uiteindelijk de prijs van Bitcoin op een positieve manier wisten te beïnvloeden, is de huidige Bitcoin halving het onderwerp geworden van diverse prijsvoorspellingen en speculatie. Hoewel sommige crypto analisten hebben voorspeld dat de derde Bitcoin-halvering geen effect zal hebben op de prijs, zijn anderen ervan overtuigd dat de halvering zeker de prijs positief zal beïnvloeden.

Hoewel de prijscorrelatie twijfelachtig lijkt, heeft de laatste Bitcoin halvering een directe impact op miners. Een aantal crypto-experts voorspellen dat de nieuwe halving miners dwingt te stoppen met het minen van nieuwe Bitcoins. Dit aangezien veel mining apparatuur verouderd zal raken en daardoor niet meer winstgevend is. Volgens Alejandro De La Torre, vice-president van Poolin, waren een aantal niet-winstgevende miners al begonnen met het afsluiten van hun apparatuur, voordat de Bitcoin op maandag halveerde.

 

Bitcoin nieuws

De Amerikaanse overheid heeft nu $13,82 miljard aan Bitcoin
Aandelen Bitcoin miner Marathon Digital schieten 18% omhoog
Bitcoin bereikt mijlpaal: 1 miljard transacties uitgevoerd
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?